Вхід | Реєстрація

Палили траву та листя і ледь не спалили дітей

Палили траву та листя і ледь не спалили дітей

Полтавська область. Через необережне поводження з вогнем під час спалювання трави ледь не  загинули діти.

03 березня о 12:00 у Кременчуцькому районі Полтавської області у селі Пришиб у приватному господарстві багатодітної сім`ї сталася пожежа.

Все почалося з того, що молоде подружжя вирішило навести лад у своєму подвір’ї. Своїх трьох діточок 2008, 2010 та 2011 років народження вини лишили у будинку, а самі пішли поратися по господарству.

Позгрібавши минулорічне листя  та суху траву на купи, чоловік відніс його за хату та підпалив. Не чекаючи доки сміття догорить, парубок пішов допомагати дружині.

В цей час піднявся вітер, підхопивши палаючу траву, він заніс її на очеретяну покрівлю старенького житлового будинку, де вогонь почав робити свою справу. Пожежу помітила сусідка, яка проходила неподалік. Вона відразу ж і сповістила господарів.

Жінка кинулася рятувати дітей, а чоловік намагався загасити вогонь.

Через деякий час на місце події прибуло відділення місцевої пожежної охорони села Пришиб та ліквідувало пожежу. Вогнем знищено знищено очеретяну покрівлю глинобитного житлового будинку розміром 7х10 м, очеретяну покрівлю господарчої будівлі розміром 5х6 м., пошкоджено віконні рами, вхідні двері. Збиток - 15 000 грн. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем під час спалювання сухої трави чоловіком господарки.

З початку року, станом на 4 квітня 2012 року  в області виникло  60  пожеж з причин необережного поводження з вогнем під час спалювання сухої трави.

В зв’язку з цим, Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області звертається до громадян дотримуватися правил безпеки!  Зараз кожен господар у своєму подвір’ї починає згрібати сміття, яке пролежало ще з минулої осені. Не тільки в  містах і селах області а й на узбіччях автодоріг палають багаття з сухої трави та листя. Головне щоб вогонь не виходив з під контролю і не знищував все на своєму шляху. Для цього необхідно слідкувати за розпаленим багаттям і не залишати його поки він повністю не згасне! В разі необережності наслідки можуть бути і жахливішими.


Автор: Управління Держтехногенбезпеки у полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 квітня 2012, 12:48 | Кременчук | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації