Вхід | Реєстрація

На Зіньківщині група злодіїв накрали худоби та птиці на 100 тисяч гривень

На Зіньківщині група злодіїв накрали худоби та птиці на 100 тисяч гривень

Нарешті жителі Зіньківщини можуть здихнути з полегшенням – крадіям свійської живності покладено край. Жоден надійний замок, злий пес чи високі ворота не могли зупинити підступних крадіїв худоби.
Місцеві селяни переповідали один одному все нові і нові факти викрадення живності. Оперативники Зіньківського райвідділу спільно з працівниками Управління карного розшуку області, прорахувавши дії зловмисників до деталей, зрештою затримали останніх у Полтаві під час збуту викраденої птиці.

Скільки ж здивувань було у потерпілих громадян, коли вони довідалися, що крадіжки вчиняли їх же односельчани – майже сусіди, які ще з вечора приходили до них у гості, а вже на ранок господарі виявляли зірвані замки та пусті сараї.

За словами начальника сектору карного розшуку Зіньківського райвідділу міліції, зловмисників вдалося вирахувати за допомогою експертів криміналістів НДЕКЦ УМВС області по слідам від взуття та протекторів шин від автомобіля, які чоловіки залишали на місці скоєння злочину.
«Троє мешканців Зіньківського району, раніше судимі за аналогічні злочини, починаючи з червня минулого року, скоїли ряд крадіжок свійської живності, - говорить Олександр Васильович, - чоловіки вдень видивлялись господарства селян, а вночі повертались за худобою чи птицею».

«Працювали» спільники за налагодженою схемою. Перш ніж вирушити на «справу», чоловіки запитували у місцевого чаклуна чи благополучною вийде спроба. Отримавши «дозвіл» чародія, вони вночі приїздили в село. Автомобіль залишали в стороні, а самі, через огороди, заходили до господарств, відкривали сараї, виводили корів, свиней, клали в мішки птицю. Собак у дворах «заспокоювали» спеціальними пігулками. На ранок крадії намагалися якнайшвидше позбутися викраденого – птицю здавали скупниці на полтавському ринку, а велику рогату худобу та поросят здавали м’ясникам, які вже налагоджено приїздили до них за свіжиною.

«Наразі нами доведено причетність осіб до скоєння 17-ти крадіжок, - говорить начальник сектору карного розшуку Зіньківщини, - за весь період ними викрадено: 12 голів великої рогатої худоби, 2 поросят, 58 індиків, 45 качок, 49 курей, 10 гусей. Сума збитку, завданого громадянам, становить близько 100 тисяч гривень. Ми маємо інформацію, що чоловіки діяли не лише в Зіньківському районі, а і в сусідніх. Крім живності спритники викрадали також автозапчастини та колеса.»

Нині по даним фактам порушені кримінальні справи за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Згодом всі кримінальні справи будуть об’єднані в одну. Спільники затримані та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання Зіньківського райвідділу міліції. Їм загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.


Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2012, 18:32 | Зіньків | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації