Вхід | Реєстрація

Головне завдання Держтехногенбезпеки — недопущення пожеж та загибелі людей на пожежах

Головне завдання Держтехногенбезпеки — недопущення пожеж та загибелі людей на пожежах

Рятувальники Полтавщини б’ють тривогу. З початку поточного року на території області виникло 496 пожежі, внаслідок яких загинуло 41 особа. Вогонь завдав збитків на суму більше 6 мільйонів гривень.  Найбільша кількість пожеж трапляється саме у приватному секторі. Причини цьому різні – несправні електромережі, порушення правил експлуатації електропобутових приладів, „халатність” курців та необережне поводження з вогнем. Щоб вберегти населення від подібних нещасних випадків, працівники Держтехногенбезпеки області спільно з іншими зацікавленими службами організовують комплексні відпрацювання населених пунктів.

Так, протягом тижня  працівниками Козельщинського районного сектору УДІТБ спільно з представниками Козельщинського РВ ТУМНС, працівниками МВД та депутатами сільських рад провели відпрацювання населених пунктів семи сільських рад: Василівської, Лутовинівської, Мануліської, Михайликівської, Пісківської, Приліпської та Хорішківської.

Перед тим як розпочати роботу, всі представники рейдової групи зібралися на загальних зборах депутатського корпусу, на яких інспектори Держтехногенбезпеки  довели до відома присутніх проблемні питання, які мають місце в даній сфері та завдання, що необхідно виконати.

В ході комплексного відпрацювання з населенням проводилася роз’яснювальна робота щодо дотримання правил пожежної безпеки під час спалювання сухої рослинності та дотримання правил пожежної безпеки в побуті.

Також рейдуючі провели бесіди з населенням, що відноситься до групи ризику. Згідно списків вони обходили житлові будинки, дивилися на стан пожежної безпеки осель, вказували на порушення та роз’яснювали, що треба робити для їх усунення. Усім до кого завітали в цей день рятувальники на згадку роздавалися пам’ятки.


Автор: Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 квітня 2012, 10:38 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації