Вхід | Реєстрація

Олександр Удовіченко відвідав Шишаччину

Голова Полтавської обласної ради, керівник обласної організації Партії регіонів Олександр Удовіченко побував у Шишацькому районі. Мета робочої поїздки – відвідати соціальні об’єкти району та з’ясувати їхні найголовніші проблеми. Ситуація ускладнюється тим, що цього року область не отримала від держави субвенцій на соціально-економічний розвиток. «Центральна влада кинула регіони на самовиживання, адже казна України – порожня», – зазначив Удовіченко на зустрічі із працівниками центральної районної лікарні, яка стала першим об’єктом робочої поїздки. А Людмила Мелехова, котра працює там же лікарем, говорить, що заклад ледь не побирається у підприємців та меценатів, випрошуючи гроші на ліки.
Обладнання тут дуже застаріле, а лікарня ж обслуговує весь район!
Не краща ситуація і в школах регіону. У Яреськах, де теж побував Олександр Удовіченко, учительський колектив стурбований недостатнім фінансуванням освітніх програм. Наталя Зозуля, директор школи, стверджує, що грошей у них не вистачає навіть на підручники і меблі. Що ж тоді говорити про молодих спеціалістів, котрі не хочуть йти сюди працювати, а також про учнів, які недоотримують освіту та виховання?
Олександр Удовіченко впевнений, що саме нинішній уряд винний у такій ситуації. І аргументує свою позицію цифрами: «11 з половиною мільярдів доларів позик пішли не на вирішення поточних проблем України, а на погашення минулих боргів». Тож, на його думку, такий непрофесійний уряд мусить припинити знущатися над селом.
А соціальний педагог Валентина Палівода висловлюється так: «Якщо у домогосподарки борщ виявився приготований із промерзлої картоплі, гнилого м’яса та зіпсованої квасолі – вона його виллє та приготує новий! Це ж саме треба зробити і в державі».
Вихід із цих проблем керівник області бачить у програмі Віктора Януковича «Україна для людей», де містяться тези про підтримку села, зокрема, освіти та медицини.
На закінчення візиту, голова облради зустрівся із керівниками шишацьких підприємств, озвучив проблеми та перспективи регіону, ознайомив присутніх із основними постулатами передвиборчої програми кандидата на пост президента України Віктора Януковича.

Автор: Анна Воробйова, www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2009, 15:05 | Шишаки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації