Вхід | Реєстрація

Про Білицькі береги та «уважаємих людей»

В’ється Ворскла поміж берегами,
Знов чарують співом солов’ї.
Вквітчані вишневими садами,
Гляньте в Ворсклу, Білики мої!
Серце аж зімліє, як побачу…

…І саме тут слід відступити від оригінального тексту віршів біличанки Валентини Рябчевської, бо серце дійсно мліє і аж заходиться, але не від краси, а від вигляду понівечених та засмічених берегів. От взяти, хоча б, той минулорічний випадок із земляними роботами на березі Ворскли, що призвело до вивезення в невідомому(?) напрямку невідомими(?) особами порядка п’яти залізнодорожних вагонів(!) берегового ґрунту. Ну, не передбачені місцевим бюджетом кошти на рекультивацію, а винуватець (чи винуватці) «окультурення» берега не поспішають «засвітитися». Та з приходом весни природа сама довершує процес: наслідки лінійної водної єрозії, як незаживаюча рана, перекреслили ту роботу, свідком якої наприкінці серпня минулого року стала голова селищної Ради. Тоді молоді люди (читай: наймити) браво зачищали лопатами сліди роботи ковша та повідомили Ользі Григорівні, що «хазяїн» все це робить для людей. Розгубилась тоді пані голова, бо це ж саме її біличани обрали на найвищий пост у депутатській Раді… А стихійні звалища, а самовільні піщані кар’єри? Якими водами і чи довго наповнюватиме Ворскла Дніпр широкий? Запитання риторичне, але стосується свідомості кожного, хто хоча б раз у житті відчував гарячого літнього дня прохолоду річкової глибочіні та затишок розлогої прибережної верби в негоду. Чи коня напував, чи вудив рибу, а може, милувався місячною доріжкою разом з коханою людиною поряд…

Що залишимо по собі нащадкам? Тут уже не до риторики!

P. S. Користуючись нагодою, хочу звернутись до спеціаліста з земельних питань Білицької селищної Ради.

Григорій Іванович! Ви справді вважаєте, що можна «досидіти» до пенсії на державній службі, кожного разу (цитую Вас) «умиваючи» руки, коли правопорушення кояться «уважаємими людьми»?


Автор: Лідія Чернига, біличанка


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2012, 10:02 | Кобеляки | Суспільство
1. Біличанин / 14 квітня 2012, 11:50
Шановна, Лідо Чернига, я в захопленні від того, що є ще такі біличанки, як Ви та Валентина Рябчевська! Щиро вам вдячний! Це завдяки вам береги чарівної Ворскли, ще й досі чарують і чаруватимуть людей солов’їним співом. А таким, про яких згадується: можновладцям депутатської Ради Біликів та їх пристаркуватим прихвосням, які плюндрують рідну природу, – ганьба!
Вельмишановні біличани, закликаю вас, думайте, кого обираєте своїми головами! Це у ваших руках сучасне і майбутнє чарівних Біликів, це від вас залежить, чи будуть мліти серця ваших нащадків від солов’їного співу, обдарованої Богом та уквітчаної вишневими садами природи вашого рідного селища! Щиро вітаю вас зі святом наступаючого Великодня! Всього вам найкращого, будьте зорові й щасливі!
Бувший біличанин.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації