Вхід | Реєстрація

Правоохоронці вилучили на Полтавщині майже 1000 аморальних дисків

Диски з порнографією, фільмами жахів та комп’ютерними іграми, які містять сцени насильства і жорстокості, вилучені відділом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУМВС в Полтавській області, фахівці оцінили у 23 тисячі гривень (з розрахунку середньої вартості аудіовізуальних творів на «чорному» ринку). На даний час асортимент кіно- та відеопродукції, представлений в роздрібній торгівлі, перебуває під пильним наглядом правоохоронців, оскільки відкрита пропаганда насильства і жорстокості, яку фактично провадять «тіньові підприємці», розповсюджуючи такий продукт, суперечить загальним принципам суспільної моралі.
Олександр Зуб, оперуповноважений ВБЗПТЛ Главка, відзначив, що переважна більшість художніх фільмів та відеоігор, вилучених з незаконного обігу, містять сцени насильства, жорстокості і сексуальної розпусти. «Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі визнала невідповідність вилучених з комерційного обігу кінематографічних творів вимогам чинного законодавства, – наголосив Олесандр Зуб». Зокрема, оперативник повідомив, що експертна комісія підтвердила шкідливий вплив на свідомість громадськості усіх частин фільмів жахів під назвою «Пила», «Хостел» (та деяких інших) і заборонила їх кінопрокат на території держави.
Наразі працівники відділу БЗПТЛ ГУ МВС очікують на результати судового розгляду факту порушення порядку провадження господарської діяльності, оскільки рішення слугуватиме підставою для знищення партії вилучених дисків.
Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі на даний час порушила клопотання перед Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення щодо застосування дисциплінарної відповідальності до посадових осіб, причетних до державної реєстрації та видачі прокатних посвідчень на право розповсюдження і демонстрацію кіно- та відеопродукції, яка популяризує насильство і жорстокість.

Автор: Поліна Ларіна, Інспектор ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2009, 15:10 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації