Вхід | Реєстрація

У Полтаві школяра убило струмом

У Полтаві школяра убило струмом

26 квітня  в Ленінському районі м. Полтави, поблизу станції «Полтава-Південна», знайдено тіло школяра 1997 року народження. У загиблого виявлено термічні опіки тулуба та ніг. Попередня причина загибелі хлопця – ураження електричним струмом контактної лінії електрозабезпечення руху потягів.

З початку року через ураження електричним струмом на залізниці сталося вже 4 нещасних випадки (2 – у м. Полтаві, 1 – в м. Гребінці, 1 – в Новосанжарському районі). У результаті чого 15-річний хлопець загинув, двоє неповнолітніх 13-ти й 16-ти років та 21-річний хлопець у важкому стані потрапили до лікарні.

Загалом на залізниці з початку року трапилося 11 надзвичайних подій, внаслідок яких 6 осіб загинуло та 5 травмувалося.

Першопричиною цих трагічних подій є легковажне поводження людей біля залізничних шляхів, незнання елементарних правил безпечної поведінки.

У зв’язку з цим управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації  нагадує громадянам, що залізниця є зоною підвищеного ризику, тому обов’язково треба дотримуватись правил поведінки на залізничних шляхах, зокрема:

  • Ні в якому разі не можна залазити на дахи вагонів потягів! Напруга залізничних контактних мереж становить близько 30 тисяч  вольт, тому дістати ураження електричним струмом можна навіть не торкаючись дротів, електричний заряд пробиває в радіусі близько метра. Коли людина опиняється під електричною дугою, то на ній одразу загорається одяг, і зазвичай людина отримує опіки, які не сумісні з життям.
  • Не слід торкатися проводів високої напруги на мостах залізничних станцій.
  • Не можна  перебігати колії у невстановлених місцях, особливо, якщо наближається потяг (критичною вважається відстань менше 400 м). Гальмівний шлях поїзда у середньому становить близько 800 метрів. Якщо навіть машиніст завчасно помітить людину на коліях, йому не вдасться відразу зупинити потяг.
  • Посадку та висадку з вагонів здійснювати треба  тільки після повної зупинки поїзда, з боку перону або посадкової платформи.
  • При наближенні поїзда дітей необхідно тримати за руки або на руках. Не можна залишати їх без нагляду на посадкових платформах і у вагонах.
  • Забороняється пролізати під закритим шлагбаумом на залізничному переїзді, а також виходити на переїзд, коли шлагбаум починає закриватися.

 Будьте завжди обачними на платформах, поблизу залізничних колій, а також в поїздах!


Автор: Управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2012, 09:47 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації