Вхід | Реєстрація

До обрання «Красуні Полтави» долучився і Мюнхгаузен

Уже звичною для нашого міста стала подія, яка відбувається в грудні вже 21 рік поспіль. Йдеться про конкурс «Красуня Полтави», який організовує творчий центр «Арсенал» під керівництвом заслуженого працівника культури України Володимира Ромаскевича.
Цьогорічне змагання вродливих дівчат у Палаці дозвілля «Листопад» зібрало повен зал уболівальників та цінителів жіночої краси. Самих же учасниць було 15. І кожній із них можна було присвоїти титул красуні. Проте суд вершило авторитетне журі, яке беззмінно очолює член Національної спілки художників, заслужений художник України Микола Підгорний. До числа інформаційних спонсорів упродовж багатьох років входить і газета «Вечірня Полтава», яку в журі зазвичай представляє її фінансовий директор Лариса Громова.
Як заведено на подібних конкурсах, дівчата дефілювали на сцені у вишуканих сукнях і відкритих купальниках та трималися, як справжні моделі. Кожна з них по-своєму розкрила свої творчі здібності: у співі, в танцях, через акробатичний етюд чи міні-сценку. Одна з учасниць, майбутня художниця Олена Русанова, запропонувала увазі глядачів чудову картину-аплікацію на тему Нового року.
Цьогорічний сценарій був скомпонований із фрагментів різних казок, за яким балакучий король увесь вечір вибирав собі королеву. Своїми побрехеньками публіку розважав барон Мюнхгаузен, а його екс-дружина з усіх сил намагалася привернути до себе увагу його величності й зайняти місце королеви. Та їй це не вдалося, бо і в короля, і в глядачів очі розбігалися від неперевершених, молодших від неї конкурсанток. Свято жіночої грації і вроди тривало понад 4 години. Мабуть, тому Мюнхгаузен під кінець утомився, вийшов з образу й, замість фантазувати й розважати публіку байками, почав говорити серйозно та пафосно.
Між виступами дівчат-конкурсанток глядачі мали змогу послухати полтавських співаків Андрія Діденка, Влада Герасименка, Машу Маяковську та Наталію Камуз. Ще більше було танців, які дарували присутнім хореографічний колектив «Міленіум», танцювальні колективи «Віста», «Каприз», «Пірует» і колектив сучасної хореографії «Алекс».
Та всі з нетерпінням чекали фіналу свята — обрання красуні й присвоєння титулів учасницям конкурсу. На мою думку, журі вдало розпочало цю процедуру, обравши «Міс Золота коса» Юлію Мирну, у якої волосся (воно споконвіку було окрасою жінки) справді спускалося нижче пояса. Дівчина зізналася, що в майбутньому мріє стати першокласним юристом. «Міс Романтика» стала Валерія Салімон. Яна Кремпоха, яка вже втретє бере участь у конкурсі, отримала титули «Міс Екстравагантність», «Міс Успіх», «Симпатія журналу «Яркий день» та «Симпатія ТМ «Лісогор» і розкішне крісло від цього ж спонсора. Чорноокій красуні Іраді Мамедовій присвоєно титул «Міс Шляхетність». За те, що з лиця Анни Фролової весь вечір не сходила усмішка, вона отримала однойменний титул. А ще вона стала «Міс TV» й «Міс Зваба». «Міс Незрівнянні ніжки» визнана конкурсантка за номером 8 Юлія Камкіна. Ярослава Шамшиєва отримала титул, за який борються всі закордонні кінодіви, — «Міс Чарівні перса», а ще «Міс Привітність» та «Симпатія ТМ «Мон Етоіле Інтернаціонал». Найграційнішою журі визнало Олену Михайленко, вона ж отримала й цей титул. «Міс Поетичність» стала Ольга Прохорова, Ліана Коробова — «Міс Унікальність», а Олена Русанова — «Міс Симпатія».
Найніжнішою, найтендітнішою й найелегантнішою журі визнало Дарію Сенкевич. Їй було вручено путівку до Єгипту й присвоєно титул ІІІ віце-міс. Щоб Даша не почувалася самотньо в турне, спонсори подарували путівку в теплий край і Наталії Галімовій, яку назвали ще й «Міс Щирість», «Міс Перспектива» й «Міс Мельпомена». ІІ віце-міс журі проголосило Наталію Безпалу, а І-ою було визнано Анну Фролову.
Казковий король упродовж усього дійства все шукав королеву. Її обирало й журі, час від часу покидаючи зал для наради. І хоча за сценарієм король так і не запропонував свою руку й серце переможниці й не назвав королеву, її все ж було обрано. За рішенням журі та оргкомітету конкурсу королевою й красунею Полтави Микола Підгорний оголосив Катерину Сушко. А від «Вечірньої Полтави» вона удостоїлася ще й титулу «Міс Преса» та цінного подарунка. Учасниця Наталія Безпала одержала титули «Міс Реклама» та «Міс Сенсація» і теж одержала подарунок від «Вечірки».
Незважаючи на дещо задовге дійство та не зовсім вдалий сценарій, свято краси все ж удалося, якщо судити за реакцією глядачів.
Між іншим, фото шести учасниць цього своєрідного змагання в різний час були вміщені в нашій газеті на останній сторінці в рубриці «Конкурс «Панночка і панянка «Вечірки». І п'ять із них стали переможницями, отримавши найбільшу кількість відгуків. Тож читачів «Вечірньої Полтави» по праву можна назвати «першовідкривачами» найкрасивіших дівчат Полтави.

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2009, 12:25 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації