Вхід | Реєстрація

Олександра Порубая вітали з двома святами

Олександра Порубая вітали з двома святами

Житель Шенгурів днями відзначав свій 88-й день народження. Його, як ветерана війни, вітали і з особистим святом, і з Днем Перемоги.

4 травня на подвір’ї будинку, де живе Олександр Порубай, було людно. У гості до ветерана прийшли не лише родичі, а й працівники сільради. Із Кобеляк приїхав Роман Горбунко, щоб поздоровити колегу по захопленню голуб’ятництвом.

Олександр Володимирович Порубай — один із найбільш заслужених та шанованих людей, які живуть у Шенгурах. Адже він належить до славної когорти солдатів-переможців, які пройшли фронтами Другої світової війни і підняли прапор Перемоги над фашистським рейхстагом. «Так, так, і мій підпис був на лігві Гітлера, — згадує ветеран. — І фотографія на пам’ять про ті дні залишилась».

Свій бойовий шлях Олександр Володимирович розпочав у 1943 році. Його мобілізували до лав Червоної Армії одразу після того, як радянські війська визволили рідні для нього Озера. І — одразу в бій. Юний, необстріляний Сашко, як і тисячі, десятки тисяч його однолітків, був кинутий на форсування Дніпра. «Ох і напилися ми водички, — й до цього часу не може стримати сліз ветеран. — Тільки від мамки і під кулі. Скільки там хлопців полягло, страшно й казати». Потім були ще тисячі кілометрів фронтових доріг, тяжке поранення, нагороди і День Перемоги у Берліні.

Травень у житті Олександра Володимировича особливо щедрий на свята. І на які! 4 травня у нього День народження, а 9-ого — День Перемоги.

— Дякуємо Вам за те, що ви є, за те, що здобули для нас мир і свободу, — такими словами вітала шенгурівського ветерана сільський голова Світлана Толмачова. А секретар сільради Світлана Іщенко вручила квіти і подарунок. Вітали Олександра Володимировича і діти, і внуки. Навіть коли він запросив усіх за святковий стіл, телефон раз по раз розривався від дзвінків. Це дзвонили односельці. Передавали привітання з днем народження, обіцяли привітати і 9-го травня.

Що ж, він ці привітання заслужив. Заслужив потом і кров’ю, тяжким пораненням. Він — солдат-переможець.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2012, 13:32 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації