Вхід | Реєстрація

2010 року слід очікувати зростання промисловості

У 2010 році промисловість Полтавщини очікує значний ріст при збалансованій і послідовній роботі влади.

Про це під час прес-конференції в інформаційному агентстві «НОВИНИ УКРАЇНИ» оголосила начальник головного Управління економіки Полтавської обласної державної адміністрації Валентина Поліщук.

За її словами, підприємства вже адаптувались до роботи за умов «кризи», тому зростання буде доволі інтенсивним.

«Ми прогнозуємо зростання практично по всіх показниках. Ми вважаємо, що по обсягу промисловості буде 5-7% росту, і ми вважаємо, що і машинобудівельна галузь, вона ще не вийде на рівень минулого року, але вона запрацює краще. А решта галузей, і металургійна в тому числі, ми прогнозуємо, що ми не зменшимо рівень агропромислового комплексу, тобто валової продукції сільського господарства», – заявила Валентина Поліщук.

Вона додала, що цього року відбувся перерозподіл у сфері інвестицій, від будівництва капіталовкладення почали надходити в агропромисловий комплекс та інші галузі.

«В основному це ми прогнозуємо за рахунок продукції тваринництва. Взагалі, в структурі інвестиції 80% - це власні кошти підприємств. Від 8,8 мільярдів 80% власних коштів підприємств, це вже говорить про те, що коштів то зменшилось, тому ми прогнозуємо, що обсяг інвестицій у нас буде менший, проте не на багато, тому що підприємство сьогодні розуміють, що можна вижити особливо в умовах кризи за рахунок конкурентоздатності», – зазначила Валентина Поліщук.

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2009, 12:59 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації