Вхід | Реєстрація

Молодь Лубен організувала танцювальний майдан

Молодь Лубен організувала танцювальний майдан

23 травня на Володимирському майдані зібралася молодь Лубен, щоб взяти участь в міській акції "Танцюй заради життя". Організаторами заходу виступили Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» і  відділ у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради. Програма міського заходу за участі танцювальних колективів закладів освіти міста «Битва за життя» мала  соціальну та інформаційну просвітницьку спрямованість. Виступи танцювальних колективів засобами мистецтва  привертали увагу до постановки та розв’язання  проблем, пов’язаних з ВІЛ/СНІДом.

Олександр Чепур, голова молодіжної громадської організації «Твій Світ» говорить, що дорослі повинні уважно прислухатися до молоді і  підтримувати подібні ініціативи: «Унікальна відмінність проекту «Танцюй заради життя!» полягає в тому, що проект використовує молодіжну культуру - танці, музику, відео, інтернет, соціальні мережі, бренд і так далі, для: установки довірчого контакту з молоддю; донесення профілактичних послань, об'єднання учасників проекту.»  

Захід відбувся під патронатом Лубенського міського голови. Олександр Грицаєнко підтримав молодіжний проект, позитивно відмітивши прагнення та гасло  молодих людей «за здорове майбутнє» і побажав учасникам заходу здоров’я,  натхнення у досягненні мети та творчих звершень. 

Активно молодь  міста долучилася до флешмобу «Танцювальна розминка», яку провели Анна Гринь та Олександра Левішко. Шаленими оплесками супроводжувався виступ аматорського танцювального колективу  «Jump style», клубу сучасного танцю « Ренесанс», незабутнім став виступ Анни Марченко з хітом «Молитва».

Також захід відвідав особливий гість, представник Посольства Сполучених Штатів, директор Корпусу мира США в Україні  Дугласс Тешнер, який, в свою чергу, підкреслив важливість подібної співпраці  в напрямку розвитку громадянського суспільства в Україні.

Разом з громадськими активістами, представники міської влади ставили такі завдання, як активізація учнівського волонтерського руху в місті та сприяння у пошуку і розвитку творчих здібностей дітей та молоді. Це підтвердила начальник відділу у справах сім’ї та молоді Світлана Скиба.

Танець займає центральне місце в молодіжній культурі, з його допомогою молодь з усього світу зможе зрозуміти один одного і донести послання про солідарність і здоровий спосіб життя. Молоді люди можуть за допомогою танцю висловити своє ставлення до проблеми і зробити внесок у боротьбу з ВІЛ / СНІДом в Україні.

Таким чином  проект «Танцюй заради життя!» підвищує інформованість молоді про шляхи збереження свого здоров'я й може впливати на формування відповідальної поведінки, що захищає від зараження ВІЛ-інфекцією. Крім того, даний проект залучає молодих людей в активну діяльність, спрямовану на збереження свого здоров'я.

За словами організаторів акції, молодь Лубен вперше отримала можливість поділитися своїми досягненнями в сфері профілактики ВІЛ/СНІДу і  просування здорового способу життя. Кульмінаційним моментом програми став виступ всіх учасників акції  з танцем «Битва за життя» (постановка композиції Дмитра Лоховицького) та виконання пісні Олексія Слинька та Лілії Таровик під супровід феєрверку.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2012, 10:24 | Лубни |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації