Вхід | Реєстрація

Відфестивалили вчителі музичних шкіл Полтавщини

Нещодавно у стінах Полтавського музичного училища пройшов Обласний фестиваль виконавської майстерності викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. З’їхалося понад 500 учасників. То були посланці 30 музичних шкіл Полтавщини. Чотири школи представляли обласний центр, решта – мистецькі заклади області. Прослуховування учасників фестивалю відбувалося у двох залах: великий надали великим колективам (оркестрам, хорам, ансамблям), малий – солістам, вокалістам та інструменталістам. Музика звучала найрізноманітніша: від класики до сучасності, від фольклору до джазу.
Як повідомила музикознавець, член Національної Спілки Композиторів України Ольга Чепіль, яскраво про себе заявив ансамбль духовної музики Лубенської ДМШ, Родинний інструментальний ансамбль «Оскар» Пирятинської школи-гімназії естетичного виховання, фортепіанний дует Кременчуцької ДМШ №1. На рівні були й музичні школи Полтави, які продемонстрували цікаві форми ансамблевого виконавства, яскравих артистів.
«Ми у захваті від гігантської роботи, яку здійснюють педагоги музичних шкіл Полтавщини – головні «постачальники» учнівського резерву нашого навчального закладу», - відзначив голова журі фестивалю, викладач музичного училища ім. М. Лисенка, лауреат Всеукраїнський конкурсів Юрій Михайловський. – Рівень виконавської майстерності надзвичайно високий. Визначити кращих було не легко, ми не поскупилися на призові місця».
Лауреатами Гран-Прі стали: викладач Кременчуцької ДМШ №1 ім. П. Чайковського, заслужений працівник культури України М. Козак, викладач Полтавської ДМШ №1, піаністка І. Баганець, викладач Полтавської міської школи мистецтв «Мала Академія Мистецтв» ім. Р. Кириченко, вокалістка Лідія Крестова, дует баяністів (Е. Чавдар та І. Крутько) Лохвицької ДМШ ім. І. Дунаєвського, фортепіанний дует (О. Горбушкіна та Т. Медведєва) Полтавської ДМШ №1 ім. П. Майбороди, інструментальне тріо Комсомольської ДМШ (кер. Ж. Фоміна), ансамбль народних інструментів Полтавської ДМШ №1 (кер. Р. Пустяк), ансамбль викладачів м. Полтава «Сувенір».

Організаторами заходу стали: Управління культури Полтавської облдержадміністрації, Обласний методичний кабінет навчальних закладів мистецтва та культури, Полтавське музичне училище ім. М. В. Лисенка.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2009, 13:28 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації