Вхід | Реєстрація

Пожежники назвали ймовірну причину пожежі в гуртожитку

Пожежники назвали ймовірну причину пожежі в гуртожитку

Полтавська область. Ймовірна причина пожежі, що виникла у гуртожитку Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти – перенавантаження електроосвітлювальної електромережі.

20 червня близько 23:00 до служби «101» надійшло повідомлення про те, що на сьомому поверсі  дев’ятиповерхового гуртожитку Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського, по вулиці Шевченка, 96 в місті Полтаві виникла пожежа.

З метою з’ясування причин пожежі на місце пригоди прибули начальник Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області полковник служби цивільного захисту Олег Горбенко та працівники Держтехногенбезпеки міста Полтава. Також на місці події працювали співробітники Територіального управління МНС області та слідчо-оперативна група УМВС України у Полтавській області, до якої в якості спеціалістів були залучені співробітники дослідно-випробувальної лабораторії при Управлінні Держтехногенбезпеки області. В ході проведення дізнання за фактом пожежі  було складено протокол огляду місця пожежі. Відібрано пояснення безпосередніх свідків даної події та вилучені для дослідження речові докази, які допоможуть у з’ясування причини пожежі.

Серед версій про причини виникнення пожежі, які розглядалися органами дізнання, – необережне поводження з  вогнем, аварійні прояви роботи електроосвітлювальної мережі. В ході детального огляду місця події виявлено  явно виражений осередок місця пожежі, що знаходився  в районі електророзподільного щита. Беручи до уваги викладене найбільш ймовірною причиною пожежі стало перенавантаження електроосвітлювальної мережі.

На час ліквідації пожежі вогнем було знищено електророзподільний щит, оздоблення на площі 25 м2 , пошкоджено двері в кімнаті, домашнє майно, пластикове оздоблення стін ванної кімнати та речі,що були у вжитку.

Для ліквідації пожежі було задіяно 25 рятувальників та 9 одиниць пожежної та спеціальної техніки. Врятовано 58 чоловік з них одна дитина та евакуйовано 110 чоловік.


Автор: Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 червня 2012, 16:32 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації