Вхід | Реєстрація

Кількість пожеж по області в двічі більша ніж у минулому році

Кількість пожеж по області в двічі більша ніж у минулому році

Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області закликає населення дотримуватись вимог правил пожежної безпеки.

Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області вкрай занепокоєне ситуацією щодо виникнення пожеж. Станом на 16 липня 2012 року в області зареєстровано 1110 пожеж, що на 93,4 % більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (574 у 2011 р.). Вогнем завдано збитків на суму понад 16 млн. гривень, знищено та пошкоджено 645 будівель та споруд. У вогні загинуло 56 людей (проти 54 у 2011 р.), постраждало 24 особи, з них одна дитина.

З початку року, у житловому секторі виникла 701 пожежа, що становить понад 63 % від їх загальної кількості. 636 пожеж сталося безпосередньо в оселях громадян.

64,4% пожеж виникли через необережність громадян при поводжені з вогнем, 14,7 % - через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електричних мереж та обладнання, 11% - через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей. 12 пожеж (1,1%) сталися через дитячі пустощі з вогнем. Через необережне поводження вогнем під час паління, як правило в нетверезому стані, загинуло 39 осіб.

Останнім часом у зв’язку з сухою спекотною погодою в області все частіше трапляються випадки виникнення пожеж в екосистемах. На сьогодні в області виникло 32 лісових пожежі (знищено 17,5 га лісового масиву та 13,88 га лісової підстилки), 8 пожеж на торф’яниках (вигоріло 6,39 га торфів). Зафіксовано 185 загорань сухої трави, внаслідок яких вогнем знищено більше 433 га трави,
та 2 пожежі на полях зернових, якими знищено 0,8 га пшениці. Причина майже всіх вказаних пожеж – людський фактор, а саме необережне поводження з вогнем.

На сьогодні майже по всій території держави оголошено підвищений клас пожежної небезпеки. Тому, ХОЧУ ЗВЕРНУТИСЯ до населення з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки.

 

Шановні громадяни!

- не розпалюйте багаття поблизу житлових  та господарських будинків, лісових масивів та сільськогосподарських угідь;

- слідкуйте за ввімкненими  електричними та газовими приладами;

- не залишайте без догляду малолітніх дітей, роз’яснюйте їм, що ігри, пов’язані з вогнем, як правило, призводять до нещасних випадків - пожеж, пошкодження майна і навіть до загибелі.

Дбайте про власну безпеку, дотримуючись безпечної поведінки у побуті, приділяйте більше уваги протипожежному захисту вашої оселі.

 

Пам’ятайте! Ваша безпека у Ваших руках!


Автор: Олег Горбенко, полковник служби Ц.З. начальник Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації