Вхід | Реєстрація

У Миргороді затримали банду наркодилерів

У Миргороді затримали банду наркодилерів

У Миргороді 21 липня працівники УБОЗу за участю спецпідрозділу швидкого реагування «Сокіл» припинили діяльність злочинної групи, члени якої організували міжрегіональний канал постачання з сусідньої області особливо небезпечного наркотичного засобу «концентрат макової соломи» в особливо великих розмірах та збут його на території Полтавської області серед наркозалежних осіб.

До складу злочинної групи входило п’ять осіб: 32-річний організатор та чотири учасники із чітко розподіленими ролями віком від 30-ти до 46-ти років. Троє із членів групи раніше вже засуджувалися за протиправну діяльність. Двоє із п’ятьох затриманих наркоділків – жінки віком 30 та 46 років.

Зловмисники ввозили наркотики із сусідньої області. Потім за місцем свого мешкання на Миргородщині безпосередньо виготовляли та розфасовували наркотичні засоби для подальшого збуту. Коли «дурман» був готовий до реалізації, члени групи безпосередньо збували його на території Полтавської області наркозалежним особам.

У ході роботи оперативники зафіксували 4 факти збуту особливо небезпечного наркотику (концентрату макової соломки) на суму 5 000 грн.

Також під час проведення ряду санкціонованих обшуків у помешканнях підозрюваних, міліціонери виявили та вилучили чимало ще не реалізованої наркотичної сировини, серед якої: «концентрат макової соломки» на суму за цінами чорного ринку близько 90 тисяч гривень; ангідрид оцтової кислоти, який являється прекурсором та використовується при виготовленні опію ацетильованого; розчин опію ацетильованого, розфасованого в медичні шприци різних об’ємів для подальшого збуту; обладнання для виготовлення опію ацетильованого. Також оперативники виявили автомобілі: «Форд Скорпіон», «Форд Меркурі», «Фольксваген – Гольф» та два автомобілі марки «ВАЗ», які учасниками злочинного угрупування використовувалися для перевезення, зберігання та збуту наркотичних засобів. А ще один із автомобілів взагалі не має державної реєстрації.

У ході роботи міліціонери встановили, що кілька автомобілів зловмисники придбали за кошти, отримані від збуту наркотичних засобів.

Крім того УБОЗівці вилучили близько 20-ти мобільних телефонів та сімкарти різних операторів мобільного зв’язку, якими наркоділки користувалися у процесі своєї злочинної діяльності.

За попередньою інформацією відомо, що підозрювані збували наркотичний засіб «концентрат макової соломки» в натуральному вигляді (рідину) за ціною 350 гривень за 1 грам. А опій ацетильований - 70 гривень за 1 мл.

Наразі вилучені речові докази направлені до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС Полтавщини для проведення експертизи.

Відносно членів злочинної групи вже порушена кримінальна справа за ознаками частини 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів). Також вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого статтею 306 Кримінального кодексу України (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів). Підозрюваним у скоєнні тяжкого злочину загрожує до 15-ти років ув’язнення із конфіскацією майна. Розпочате досудове слідство.


Автор: ВЗГ УМВС Полтавщини (за матеріалами УБОЗ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 липня 2012, 18:02 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації