Вхід | Реєстрація

Незалежність і сміття

Напевне, напередодні Дня Незалежності личило б писати редакційну саме про цю дату, про цю подію. І або захлинатися у дешевій патетиці, або заходитись у риданнях про гибель неньки-України. Та залишимо перше державним мужам та їх кишеньковим ЗМІ. Друге ж, тобто волання про смерть, загибель і суцільну руїну, є більше проявом старечого клімаксу, аніж відображенням об’єктивної реальності.

Насправді ж, істина знаходиться десь посередині. Безумовно, майже ні у кого в Україні немає підстав заявляти про розквіт, покращення і прогрес. І якщо ці явища все ж і відбуваються, то це більше заслуга окремих особистостей, які вміють досягати успіху навіть у кризових ситуаціях, аніж результат цілеспрямованої і продуманої державної політики. Схоже, що у черговий раз в українській владі стратегічно мислити нікому. Так, «порішати вопроси», не забувши про себе, нинішні владоможці можуть. А ось, щоб стратегічно, на десять-двадцять років наперед, та ще й з користю для всієї держави — зась, — фізіологічні зміни та комсомольське минуле не дозволяють. Зараз же хто керує? Комсомольці! А їх як вчили? Партія сказала — нада, камсомол отвєтіл — єсть! Яка вже тут стратегічна перспектива.
Та все ж, навіть за двадцять з лишком років «камсамольського» керування, Україна не загинула. Хоча про це й репетує кожна нова опозиція, яка вчора була владою. Якби це було правдою, то вже, напевне, й кості тієї України потрухли б.

Отже, обійдемось без патетики і плачу, та й згадаємо напередодні Незалежності про сміття. Так-так, про отой банальний паперово-бляшанково-поліетиленовий непотріб. А точніше — про сміттєвий конфлікт, який спалахнув у стосунках між куст-кущівською громадою та міською і районною владою. Селяни, як відомо, навідріз відмовляються приймати кобеляцьке сміття. І наплювати їм на інтереси міської громади, домовленість між двома чиновниками і таке інше.

І, ви знаєте, язик не повертається обвинувачувати жителів Куст-Кущів у несвідомості. Навпаки — це свідомість у них прокидається. Їх протест — це прояв громадянського суспільства, саме того, чого катастрофічно не вистачає отій самій Незалежності. Селянам набридло проявляти псевдосвідомість. В українському варіанті вона виглядає так — одні брешуть і обіцяють, а інші розуміють, що їх дурять, але згідно кивають головами.

Ну, а міські та районні чиновники проявили непрофесійність. Яка є, поряд із корупцією, найбільшою проблемою України.

Громадянської активності та професійних чиновників вам, земляки. І — зі святом!


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2012, 09:41 | Кобеляки | Редакційна
1. водій / 24 серпня 2012, 16:46
Громадянської активності .... земляки. І — зі святом!
от за оце спасибі, і взаємно! (остальне можете залишити собі)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації