Вхід | Реєстрація

Образ молодої Полтави в календарі

У Художній галереї «Арта» презентували календар із серії «Полтава очима художників» на 2010-ий рік
За доброю традицією перед святом Нового року в Художній галереї «Арта» в Полтаві відбулася урочиста презентація календаря на 2010-ий рік. Це вже третій поспіль календар із серії «Полтава очима художників», але цього разу він особливий і відрізняється від попередніх, де митці творили образ сучасної Полтави. За задумом куратора проекту Юлії Петушинської до календаря вві-йшли зображення вулиць і споруд історичної Полтави. Матеріалом для створення картин, виставка яких відкрилася в «Арті», послужили старі листівки й фотографії. В експозиції представлено трохи більше картин, ніж увійшло до календаря, — 15. Немає в ньому зображення цікавої споруди на вулиці Котляревського, схожої на будинки старого Львова, і церкви Різдва Христового, якої, на жаль, уже немає в місті. Слід наголосити на документальності картин, які відповідають старим фотографіям і листівкам у найдрібніших деталях. Художня техніка дуже цікава, тон і кольори передають настрої початку ХХ століття. На картинах зображені й об’єкти, які існують сьогодні в дещо видозміненому вигляді, й ті, що залишились лише в історичній пам’яті.
Головний спонсор видання календаря – управління культури Полтавської облдержадміністрації, вступне слово написала до нього доцент кафедри зарубіжної літератури Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка Ольга Орлова.

Автор: Наталія ЖОВНІР, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 грудня 2009, 14:52 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації