Вхід | Реєстрація

Дев’яносто днів

Швидше за все, Ви читаєте цей номер «ЕХО» 14 вересня, у п’ятницю. Отже, до сумнозвісної дати 12.12.12, тобто 12 грудня 2012 року, залишається 90 днів. Саме стільки нібито залишилось існувати людству. І нам з Вами, як його представникам. А далі станеться щось страшне — кінець світу, вселенський катаклізм, потоп, пожежа, цунамі, землетрус та інші неприємні штуки. Начебто так пророчили мудреці племені майя, котрі вимерли, нехай пізніше від мамонтів, але теж дуже давно.

Автор редакційної належить до тієї частини людства, яка ну дуже скептично ставиться до всілякого виду апокаліптичних пророцтв. Адже у разі, якби вони збувались, мав би навіть за свої куці 46 років разів п’ять пережити кінець світу. Довелось у свій час прочитати пророцтва Нострадамуса та ще деяких більше чи менше відомих пророків. Ну, що маю Вам сказати? Без пляшки текіли чи качаки там точно не розберешся. На тверезу голову враження одне — віршики ні про що. Можливо, щось схоже із закінченням календаря майя. Ну, облом їм було вести календар далі. Або конкістадори налетіли і для майя дійсно настав кінець світу. Так що, чомусь мені здається, що житиме людство і після 12 грудня. Гірше чи краще, щасливіше чи сумніше? Це — вирішувати кожному для себе. Між тим для українців, у міжсезоння від сьогоднішнього дня і до 12 грудня, актуальною буде ще одна дата. Щоправда, зовсім не сакрального характеру.

28 жовтня. У цей день ми знову почимчикуємо на вибори. Котрі, на авторське, знову ж дуже глибоке переконання, нічого не змінять. Ну, поміняється якась сотня-дві облич у Верховній Раді, ну трішки зміниться партійне представництво. І що? Не буде ні апокаліпсису вітчизняного масштабу, ні якогось стрімкого прориву до небачених українцями висот благополуччя. Ну, не буває миттєвого покращення життя вже сьогодні. Хіба що ти з коми вийшов. Чи з тюрми. Хоча останнє — не факт.

Покращення життя, як і кінець світу, процеси довгі та складні. І від парламентських виборів вони точно не залежать. Крок до цього, до покращення, звичайно, українці зроблять лише через кілька місяців, а то й років після виборів. Коли остаточно зрозуміють — їх вчергове «розвели». Одним залишили руський язик, іншим — Степана Бандеру. Грайтеся, доки ми крастимемо. Та нічого, життя продовжиться. І покращення таки настане. Сподіваюсь, швидше, аніж кінець світу.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2012, 09:48 | Полтавщина | Редакційна


1. водій / 16 вересня 2012, 23:18
Читати Нострадамуса та йому подібну писанину не читав ніколи, лише чув від людей що така існує та про її тематику. Однако, посміхаючись із фрази "кінець світу", не забувайте що наша земля пережила уже не один льодниковий період, рівно як і не одне глобальне потелпіння. Ці зміни були спровоковані у більшості падіннями метеоритів, та вулканами котрі діють і по сьогодні. І аналогічно як мільйони років тому, у любий момент сьогодення ці вулкани можуть так само поміняти хід історії усієї нашої планети, в мить змінивши глобальний клімат не на одну тисячу років. У ході із цими змінами, відповідно, жили і зникали із лиця землі не те що якісь там конкретні види, а і взагалі епохи. Одна із них - динозаврова, і падіння метеориту було для них саме тим, що Нострадамуси називають хохмачною для нас фразою "кінець світу".
І якщо говорити за такі речі таким переконливим тоном, та ще у такому форматі як газета, слід розуміти, що і ми, хочем того чи ні, не вічні. Наш "кінець світу" так само неминучий, питання лише коли, і від чого. Із цього приводу дещо відомо. Стосовно метеоритів, на сьогодні у нас є технології, котрі дозволяють відхилити курс навіть велитенських небесних тіл, передбачивши їх зіткнення з нашою планетою з точністю до години за три - чотири роки на перідь. Що стосовно вулканів - ми не можемо нічого, окрім як молитися Богу і спостерігати (поцікавтесь вулканом у Італії для пркладу). Що стосовно глобального потепління - да, це абсолютно реально. Більш того, вчені офіційно оголосили 2050-тий рік точкою неповернення. Це типу якщо до того часу ми не зупинимо зростання температури нашої планети, почнеться цепна реакція. Хоча слід розуміти, що навіть якщо до 2050-го нагрівання землі всеж буде зупинено, то все одно на той момент температура давно буде не по людськи жорстокою, в умовах котрої виживуть лише найсильніші. Це що до "кінця світу" не від нострадамуса, а від офіційних даних.
2. водій / 16 вересня 2012, 23:24
До слова, крокодили, алігатори, один із найдавніших видів на нашій планеті, котрий пережив не одну глобальну зміну клімату, як у бік холодів так і у бік спекот, і вік котрого сягає більше мільйона років.
3. Ярослав Гузченко / 17 вересня 2012, 13:20
З приводу "кінців світу")))
Посилання на ru.wikipedia.org
4. Наталія / 17 вересня 2012, 14:20
Мабуть автор не той кінець світу мав на увазі . Хоча його кінець прогнозований і людство саме до цього йде . А наш кінець продовжується уже не один рік і йде такими темпами ,що скоро вибори просто не будуть потрібні . Хіба може Геракл допоможе або Котигорошко
5. Ярослав Гузченко / 17 вересня 2012, 17:44
Автор пів статті мав на увазі ТОЙ кінець світу, а інші пів статті - не ТОЙ. Читайте уважніше.
6. водій / 18 вересня 2012, 01:25
Кінець світу про котрий у другій половині статті, мені здається уже давно для нас настав. Просто нас ввели у нього поступово, так що ми самі не помітили як атрофірувалися і вже не відчуваємо задниці у котрій знаходемось.

Та нічого, життя продовжиться. І покращення таки настане. Сподіваюсь, швидше, аніж кінець світу.
Від сподіваннь покращення діждетесь хіба що у туалеті. Уже як бачите до сподівались, і схоже так нічого не зрозуміли - вибачте якщо перегнув палку.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації