Вхід | Реєстрація

Головна проблема виборчого процесу – відсутність фінансування

Засідання колегії облдержадміністрації вів голова ОДА Валерій Асадчев. У роботі колегії взяли участь голова обласної ради Олександр Удовіченко, головний спеціаліст Управління регіональної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України Богдан Тимкович, довгострокові спостерігачі місії спостереження за виборами ОБСЄ Хайнц Рудольф фон Рор та Лукаш Фірманті.
Перед початком засідання Валерій Асадчев і Олександр Удовіченко вручили державні нагороди та привітали із присвоєнням почесних звань ряд працівників різних сфер народногосподарського комплексу Полтавщини.
Про забезпечення належних умов роботи окружних і дільничних виборчих комісій під час підготовки та проведення виборів Президента України доповідав заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Соловей. Він наголосив, що, згідно з постановою Центральної виборчої комісії, у Полтавській області утворено 8 територіальних виборчих округів. Усього в окружних виборчих комісіях області 266 членів. За поданнями органів місцевого самоврядування окружні комісії утворили 1288 виборчих дільниць. Станом на 14 грудня 2009 року кількість виборців у Полтавській області становить 1198403 чол., що на 45943 виборців менше, ніж у 2006 році. Серед основних проблем доповідач назвав відсутність фінансування, недостатність досвіду у членів комісій та плинність їх керівних кадрів.
– Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, як передбачено чинним законодавством, надали приміщення, оргтехніку, транспорт, вирішують поточні питання, – повідомив Сергій Соловей.
І це за повної відсутності коштів на господарське утримання обласної та районних державних адміністрацій. У 2009 році ці статті видатків Кабінетом Міністрів України були зменшені у чотири рази, але і ці мізерні кошти з другого півріччя нинішнього року практично не виділяються. Облдержадміністрація неодноразово зверталася і до Кабінету Міністрів України, і до Центральної виборчої комісії, але безрезультатно.
І це не проблема Полтавщини, це проблема всієї України.
Голова облдержадміністрації Валерій Асадчев запропонував шукати більш гнучкий інструмент вирішення питання фінансування – надавати позички Держбюджету з місцевих бюджетів через Держказначейство з поступовим їх погашенням. Він переконаний, що головна проблема нинішніх виборів – їх фінансування – буде вирішена, а на Полтавщині виборчий процес відбудеться традиційно спокійно, демократично.
Про підсумки роботи системи цивільного захисту області у 2009 році та визначення основних завдань на 2010 рік поінформував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Михайло Андрусенко. Зазначалося, що цього року надзвичайних подій на Полтавщині сталося на 14% менше, ніж торік. Внаслідок надзвичайних подій та ситуацій загинуло 403 особи, з яких 23 – діти. Станом на 1 грудня 2009 року на автошляхах області сталося 1074 пригоди. Найбільша кількість ДТП зареєстрована у Полтаві, Кременчуці, Миргородському, Лохвицькому та Гадяцькому районах. Також за 11 місяців у області зареєстровано 956 пожеж. За звітний період трапилося 105 нещасних випадків на водних об'єктах, внаслідок яких загинули 103 особи, з них 9 – діти.
Загальна кількість надзвичайних подій, пов'язаних із отруєнням людей, залишилась на рівні минулого року – 53 випадки. Протягом року загинуло внаслідок отруєнь 11 чоловік.
Доповідаючи про підсумки впровадження в області антикризових заходів щодо добудови об'єктів незавершеного житлового будівництва з високим ступенем будівельної готовності й придбання квартир для забезпечення громадян житлом, заступник голови облдержадміністрації Андрій Баранов зазначав, що через негативні чинники кризи цього року в експлуатацію введено вдвічі менше житла, ніж за відповідний період минулого року: тільки 85 тис. м загальної площі. За цим показником область посідає 12-те місце серед областей України. Більше половини загального обсягу житла побудовано у Полтаві та Кременчуці.
З обговорюваних питань прийнято відповідні рішення.

Автор: Анатолій ВАСЕВИЧ, www.zorya.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 грудня 2009, 16:17 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації