Вхід | Реєстрація

Грип відступати не поспішає

На Полтавщині й досі захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг. Щоправда, за останній тиждень кількість хворих зменшилася. Нині на десять тисяч населення хворіє 143 людини. Про це йшлося на засіданні обласної тимчасової комісії, що очолює заступник голови ОДА Надія Мякушко.
З початку оголошення вищого рівня небезпеки поширення грипу на Полтавщині захворіло понад 94 тисячі осіб. Найбільш неблагополучна епідемічна ситуація у Комсомольську, Миргороді, Кременчуці, Лубнах та Полтаві. У містах рівень захворюваності перевищує середні показники по області у 2,5 раза. Серед районів найгірше виглядає Диканський.
Серед мешканців області, які звернулися за медичною допомогою, більше половини - діти. Всього ж з початку епідемії на Полтавщині за медичною допомогою звернулося понад 6% населення. Госпіталізовано майже 5 тисяч людей.
У більшості районах навчальні заклади закриті на карантин. Всього не працює майже 200 шкіл.
Разом з тим проводити профілактичні заклади у школах важко. Через заморожені казначейські рахунки неможливо придбати навіть елементарного мила. Через ожеледицю не завжди оперативно дістаються до хворих лікарі. Для розчищення доріг дорожникам не вистачає пального та піску. Хоча гроші на це є.
З початку епідемії на грип в області захворіло понад 1300 медичних працівників. Із трьох тисяч обстежених на вірус АН1/N1 діагноз каліфорнійського грипу підтверджено у 10.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2009, 12:34 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації