Вхід | Реєстрація

Комунальники працюють цілодобово

Комунальники працюють цілодобово
Негода, яка прийшла до Полтави на вихідних, попередньо паралізувавши життєдіяльність східних регіонів, завдала чимало клопоту і полтавцям, і комунальним службам. За кілька днів опади перевищили півмісячну норму, а дощ ситуацію ускладнив ще більше, перетворивши сніг на кригу.
Комунальні служби почали активно працювати вже о 5.30 ранку в суботу. Ними розчищено основні шляхи, що дало змогу безперешкодно рухатися транспорту, підвозити хліб, добиратися до лікарняних і навчальних закладів. Відтоді й дотепер комунальники працюють у цілодобовому режимі.
Працівники ГЖЕДів (причому аж до управлінського складу) з 5.00 посипають асфальт піщано-сольовою сумішшю, а протягом дня рубають лід. Спеціалісти зазначають: ефект дії суміші знижується, бо температура характеризується різкими перепадами.
Як зазначає керівник шляхово-експлуатаційної дільниці Семен Солдатенко, задіяно усю наявну техніку (грейдери, трактори, піскотруси, комунальні дорожні машини) організація працює цілодобово і в контакті з усіма іншими службами – КАТП-1628, ГЖЕДами, транспортниками. Її завдання – забезпечити прохідність доріг. З вулиць вивозять сніг, розпочавши з Леніна і Жовтневої. Паралельно з дорогами розчищають зупинки. Здійснюється очистка зливоприймачів. Уночі працює важка техніка – збивають намерзлий лід на дорогах.
Водночас найвужчим місцем лишаються території, закріплені за підприємцями. Прибирання їх посувається неналежним чином. Як повідомляє начальник інспекції по благоустрою Юрій Стрюк, тільки за вчорашній день і лише по одній вулиці Жовтневій на таких підприємців складено понад 50 протоколів і 120 приписів. Тож вони мають прибрати свої території – задля безпеки і здоров’я мешканців. А у випадку травматизму господарі мають відшкодувати збитки постраждалим.
Заступник міського голови Віталій Нікіпелов так прокоментував ситуацію: «Не можна сказати, що немає проблем, оскільки є об’єктивна обстановка – кількість опадів. Однак комунальні служби задіяні на повну потужність. Для розчищення прилеглої території працював і апарат міськвиконкому. Рух транспорту не був паралізований, як в інших містах України. До того ж, на відміну від інших областей, ми не отримали жодної допомоги від обласної державної адміністрації, наприклад, військовими».

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2009, 13:54 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації