Вхід | Реєстрація

Шкільні канікули з кримінальними пригодами

Шкільні канікули з кримінальними пригодами

Шкільні канікули, протягом яких діти залишились без пильного нагляду вчителів, принесли чимало роботи працівникам міліції та добавили проблем батькам, які без належної відповідальності поставились до контролю за своїми чадами.

Так, в одному із сіл Лохвицького району двоє хлопчаків, чотирнадцяти та дванадцяти років, здійснили крадіжку із нежилого дачного будинку. У будинок підлітки залізли просто із цікавості, «від нічого робити», а вже там вирішили прихопити, як кажуть, те, що погано лежить: 400 пачок сірників та 10 поліетиленових мішків на загальну суму 125 гривень. Школярам подібна пригода настільки сподобалась, що наступного дня вони вирішили її повторити. Цього разу із дачного будинку вони винесли 5 покришок до велосипеда на загальну суму 250 гривень. Працівники Лохвицького районного відділу міліції без особливих зусиль розшукали злодіїв-початківці, які на місці скоєння злочину залишили чимало доказів своєї причетності до крадіжки. Зараз хлопчаки, а ще більше їхні батьки, які дали їм у волю погуляти під час канікул, чекають рішення правоохоронців щодо порушення кримінальної справи за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана із проникненням у приміщення). За дитячі забавки кримінального характеру їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Не менший «сюрприз» своїм батькам принесли і юні мешканці одного із сіл Гадяцького району. Працівники міліції встановили, що двоє неповнолітніх, сімнадцяти та п’ятнадцяти років, шляхом вимагання та погрозами фізичною розправою заволоділи грішми у сумі 1500 гривень та мобільним телефоном вартістю 1200 гривень у свого ровесника. Відносно цих школярів порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Дана стаття передбачає ще більш суворе покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Шановні батьки! Закликаємо вас більше уваги приділяти вихованню своїх нащадків. Цікавтеся, де і з ким вони проводять дозвілля. Звідки в них беруться гроші, мобільні телефони тощо. Врятуйте своїх дітей від кримінального переслідування, а себе від сорому. Адже крім вас цього ніхто інший не зможе зробити.


Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 листопада 2012, 13:58 | Лохвиця | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації