Вхід | Реєстрація

У Лохвиці не лише вшанували жертв Голодомору

У Лохвиці не лише вшанували жертв Голодомору

У Лохвиці не лише вшанували жертв Голодомору, але й закликали не пробачати катам українського народу.

У Лохвиці на Полтавщині в ході проведення Всеукраїнської акції «Запали свічку Пам’яті», відбулося вшанування  жертв Голодомору 1932-33 років та політичних репресій супроти української нації.
Організатор цієї скорботної акції місцевий правозахисник та краєзнавець адвокат Олександр Панченко пригадав, що він  вперше у районі, ще за совєцьких часів 25 квітня 1989 року, за майже два з половиною роки до проголошення Незалежності Україною, виступив із закликом через місцеві засоби масової інформації про створення первинних осередків товариства «Меморіал», зініціював збирання  відомостей про поховання, складання списків невинноубієнних, вшанування жертв та збирання свідчень про жахливі події та наслідки Голодомору. Натепер жертви Голодомору українського народу вшановуються вже на державному рівні.

«…Коли я сьогодні запалю у вікні свою скорботну свічку, - продовжив О.Панченко, - то особисто для мене, це буде не лише свічка Пам’яті та скорботи, але й ще свічка непокори та спротиву всім тим, хто ненавидить мою державу, хто ненавидить українську націю, хто не визнає її трагедій і хто волів би бачити нас, українців, покірними й переможеними…. То ж пам’ятаймо і вклоняймося загиблим, але ж не простімо й не забудьмо катів нашого народу. Тому я звертаюсь до кожного із вас із закликом – «Не забувай, не здавайся і не пробачай!...».

У цих заходах взяв участь та виступив перед громадою новообраний народний депутат України Тарас Кутовий, колишній єдиний кандидат від об’єднаної опозиції, справжній патріот, який відразу спричинився до реконструкції Пам’ятного знаку жертвам Голодомору і політичних репресій у Лохвиці, що за останні кілька років вже тричі страждав від рук вандалів, як також напередодні підтримав встановлення та взяв безпосередню участь у відкритті подібного знаку жертвам Голодомору в селі Хитцях Лубенського району.

Скорботні заходи у Лохвиці закінчилися панахидою та  хвилиною мовчання по невинноубієнних українцях, жертвах московсько-большевицького режиму в часі страшного Голодомору-Ґеноциду 1932-33 років.


Автор: Геннадій Шевченко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2012, 14:34 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації