Вхід | Реєстрація

Бійці МНС врятували «челюскінців»

П'ятнадцять годин у льодовому полоні довелось провести двом рибалкам у невеличкому деревяному човні, поки їх визволили рятувальники, повідомили в прес-службі ГУ МНС. Кілька годин дві групи рятувальників прочісували берег Сули на кордоні із Полтавською областю, аж поки нарешті не помітили у затертому кригою човні за півтора кілометри від берега двох осіб. Отже, незважаючи на метеорологічне попередження про різке зниження температури, двоє хлопців з Лящівки, Чорнобаївського району Черкащини звечора поплили на човні рибалити на річку Сулу.
Майже на їх очах, вкрившись кригою, «річка стала». Оцінивши небезпеку, чоловіки почали пробиватися назад до берега. Їм вдалося подолати кілька сот метрів криги, після чого зламалося одне весло, а самі чоловіки фізично виснажилися. Просидівши на морозі та сильному північному вітрі майже усю ніч, о четвертій ранку рибалки зателефонували до рятувальників за телефоном 101.
Проте заряду батареї мобільного телефону вистачило лише щоб пояснити ситуацію, після чого зв'язок було остаточно втрачено.Аби дістатися до невдах, рятувальникам довелось залучати сучасну техніку. За допомоги катера на повітряній подушці «Пегас», відділення рятувальних водолазних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення евакуювало замерзлих рибалок та доставило їх до берега.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2009, 10:34 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації