Вхід | Реєстрація

Кернел Груп збільшив потужність переробки соняшнику в Полтаві на 73%

Один із найбільших виробників олії в Україні Полтавський маслоекстракційний завод "Кернел Груп" завершив реконструкцію виробництва в Полтаві, збільшивши потужність з переробки насіння соняшнику на 73,3%, або 550 тонн до 1 300 тонн на добу.
Як сказано в повідомленні "Кернел Груп", внаслідок проведеної модернізації завод також може переробляти нову сировину - до 600 тонн соєвих бобів на добу. Інвестиції "Кернел Груп" у модернізацію ключових процесів переробки і збільшення виробничих потужностей Полтавського МЕЗу становили понад 25 млн. доларів.
Цей інвестиційний проект містить будівництво приймання й очищення насіння соняшнику, будівництво елеватора загальним обсягом одноразового зберігання 16 тис. тонн соняшнику, будівництво рушально-віяльного й олієпресового цехів, паросилового цеху і котла, що працює на лушпайці соняшнику з продуктивністю 24 тонни пари на годину.
Крім того, було побудовано цех грануляції, елеватор для гранульованого шроту і лузги з завантаженням на авто і залізничний транспорт, будівництво лінії гідратації, а також лінії з сушіння лецитину. Нові виробничі потужності підприємства сертифіковані на відповідність міжнародним стандартам IFS (міжнародний стандарт виробництва харчових продуктів) і ISO 22 000 (система менеджменту безпеки продуктів харчування).
Холдинг займається виробництвом соняшникової олії, дистрибуцією бутильованої олії в Україні, експортом олії і зернових, наданням послуг зі зберігання зернових і олійних культур, агровиробництвом. Підприємства «Кернел Груп» виробляють продукцію під ТМ «Щедрий дар», «Стожар», «Любонька», «Чумак».

Автор: www.np.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2009, 14:05 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації