Вхід | Реєстрація

Прокуратура перевірила рятувальників

Співробітники прокуратури області перевірили додержання вимог чинного законодавства у діяльності територіальних органів МНС України у Полтавській області. Серед встановлених порушень – видача дозволів на оренду приміщень за відсутності будь-яких документів та не проведення експертизи протипожежного стану об’єкта. Також порушують місцеві підрозділи органів ГУ МНС області вимоги чинного законодавства щодо випадків видачі дозволів за умови подання суб’єктом господарської діяльності договору страхування цивільної відповідальності перед третіми особами стосовно відшкодування наслідків можливої шкоди на період усунення порушень правил пожежної безпеки;
плану заходів щодо усунення таких порушень з конкретними термінами виконання. Потребує покращення робота щодо здійснення контролю за виконанням приписів про усунення порушень законодавства у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій. Зокрема, незважаючи на закінчення термінів виконання приписів, відсутні жодні відомості щодо їх виконання, як і не проведено контрольних перевірок за приписами, внесеними на адресу ТОВ «Компанія-ЦЕС-Холдінг», ВАТ «Полтавахіммаш» та багатьох інших.
Незадовільною є робота щодо здійснення контролю за виконанням приписів і органами державного пожежного нагляду. Так, перевіркою прокуратури Чутівського району встановлено, що інспектором райвідділу у листопаді 2008 р. внесено припис про усунення протипожежних норм і правил у діяльності кафе. Незважаючи на закінчення всіх термінів усунення порушень, зазначених у приписі, та відсутності відомостей щодо його виконання, відповідна перевірка інспектором здійснена не була. Прокурорською ж перевіркою було встановлено, що порушення протипожежних норм і правил у діяльності об’єкта залишилися не усунутими. Окрім того, були наявними порушення, які зумовили необхідність застосування органами державного пожежного нагляду запобіжних заходів у вигляді заборони подальшої діяльності.
Іншим інспектором цього ж райвідділу понад 3 роки не здійснювалася перевірка виконання припису приватним підприємцем. Працівники прокуратури встановили численні грубі порушення протипожежних норм і правил у діяльності об’єкта, які стали підставою для застосування запобіжних заходів – заборона подальшої діяльності.
Має місце несвоєчасне складення протоколів про адміністративне правопорушення.
У непоодиноких випадках порушуються строки звернення постанов про накладення адміністративних штрафів до примусового виконання (райвідділи МНС Машівського, Гребінківського районів, Автозаводського та Крюківського м. Кременчука).
Всього за результатами прокурорських перевірок внесено 26 приписів та подань, на незаконні постанови службових осіб органів державного пожежного нагляду принесено 34 протести. Результати проведених перевірок обговорені 23 грудня нинішнього року на міжвідомчій нараді в прокуратурі області.

Автор: Старший помічник прокурора області Марія Цибульська


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2009, 12:32 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації