Вхід | Реєстрація

Розшукують 103 безвісті зниклих мешканців Полтавської області

Нині не розшуканими залишаються 103 мешканці Полтавської області: 29 жінок та 74 чоловіки. Щоправда неповнолітніх серед безвісті зниклих немає. Якщо порівняти, то у 2006 році надійшло 733 заяви і повідомлення про безвісне зникнення громадян, із них 125 щодо неповнолітніх.
У 2007 році органи внутрішніх справ області отримали 623 таких заяви і повідомлення, у 2008 році - 606 заяв, а у нинішньому році - 587. Кількість не розшуканих громадян із року в рік зменшується, але незважаючи на це робота правоохоронців, які ведуть боротьбу зі злочинністю та здійснюють розшук безвісті відсутніх людей, потребує активізації.
Прокуратура області щороку аналізує роботу органів внутрішніх справ щодо розшуку безвісно зниклих громадян та розслідуванні кримінальних справ цієї категорії. І як показують результати, ще продовжують мати місце недоліки та порушення вимог Законів України, належні заходи щодо встановлення місцезнаходження безвісно зниклих громадян вживаються не завжди. В окремих випадках працівники міліції формально та поверхово опитують осіб, які мають відомості про зниклого. Глибоко не вивчають взаємостосунки з близькими та знайомими.
Прокуратурою постійно перевіряється законність та обґрунтованість рішень, прийнятих за заявами і повідомленнями про безвісне зникнення громадян. З метою усунення виявлених порушень законодавства прокуратура області вживає відповідних заходів - зазначив старший прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні оперативно-розшукової діяльності прокуратури Полтавської області Володимир Поливяний.

Автор: Сергій Шкоденко, www.np.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації