Вхід | Реєстрація

Подивіться старе відео

Сьогоднішній ранок почався не зовсім традиційно. Попивши чаю, я сів чистити на комп’ютері старі папки з фотографіями. І випадково знайшов кілька відеофайлів одно- та дворічної давності. Звичайних таких сімейних відеосюжетів, знятих нашою цифровою камерою. Для світового кінематографу вони цінності не становлять, але для нашої сім’ї це — і приємні спогади, і позитивні емоції. Ось однорічний Матвій робить свої перші кроки тоді ще досить кривими ногами. Смішно розхитується і сідає на п’яту точку. Відео коротке, але миле. І нам, батькам, переглядати його — суцільне задоволення.

Ось іще один файл. Ми з родиною гуляємо вечірніми Новими Санжарами. І знімаємо на відео круглі ліхтарі біля «ПриватБанку». Тоді їх тільки-но встановили, а зараз більшість мешканців не може уявити центру селища без круглих світлових куль. Тоді перед банком ще не було нової плитки. Зараз вона є, і здається, що була там завжди. Ми дивились відео і дивувались: минуло всього півтора роки, а як усе навколо встигло змінитися! У щоденній метушні ми іноді не помічаємо цього. І звертаємо увагу, лише переглядаючи старі фотографії та такі ось відео.

У ще одному короткому ролику, який я знайшов цього ранку, було знято п’ятдесят секунд природи у Забрідках. Річка Ворскла, ліс понад нею, маленькі пташки, які того дня сиділи на деревах. І зараз, коли холодного січневого ранку дивишся це тепле літнє відео, стає так добре і затишно. Як було там минулого літа. Без цього відео ми навряд чи змогли б пригадати усі оті відчуття. А тут раз — і така собі часова подорож без відриву від комп’ютера.

Порившись на жорстких дисках свого комп’ютера, я зрозумів, що таких відео там не дуже багато. Хоча знімати їх можна було б кожного дня. А потім — через рік, два, п’ять — переглядати. І знову переживати ті емоції, які, здавалося б, лишилися давно у минулому.

Тому, якщо зранку у вас не дуже добрий настрій або просто надворі холодно і морозно, а вам хочеться чогось теплого, для душі, — подивіться таке старе відео. Можливо, у вас немає комп’ютера і цифрової камери. Але майже у кожного лежить вдома диск чи касета з весілля або шкільного випускного.
Якщо ж у вас такого відео немає, обов’язково зніміть. Або попросіть знайомих. Тоді вам буде чим підіймати настрій морозними ранками і дощовими вечорами. Перевірено на собі.


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2013, 09:05 | Нові Cанжари | Редакційна
1. Ольга / 2 лютого 2013, 19:42
Реликвии любой семьи...
По ним себя припоминаю:
Вот губы прикусила злая
Девченка лет шести-семи,

Бант на боку, возводит замок,
По брови самые в песке.
Лицо смеющееся мамы
на заднем плане, в уголке.

Военный городок в горах.
Мне десять лет. У самолета
Стою, готовая к полету
И презирающая страх...


А вот - распущена коса,
По ветру челка разлетелась...
Кому-то нравиться хотелось
Слегка подкаршены глаза...

А вот последнее - в песке
Играет дочь. В разгаре лета,
А я уже в сторонке где-то,
На заднем плане, в уголке.

Г.Принь
2. Ольга / 2 лютого 2013, 20:04
Володя, заздрю по-доброму. Файли одно-дворічної давності..... У мене це звучить десяти-двадцятирічної давності файли (фото), які допомагають жити. Коли стає зовсім важко, відкриваю фотоальбом. Ось ми біля берізки в корпусному парку, ще удвох, після походу в лікарню, де нам підтвердили, що дуже скоро нас буде троє. Ось фото з маленьким сином. Зберігся запис першої казочки, розказаної нашим хлопчиком. Все традиційно: "Курочка ряба". Вік розповідача - 11 місяців. Це зараз він дуже-дуже серйозний фінансовий інспектор. А ось їх уже двоє. Мої хлопчики - батькова гордість. Аякже - синова улублена іграшка не що інше, як футбольний м"яч! Перші кроки, перші слова, перші фото, перші ігри у футбол. І наступні фото... Поразки і перемоги. Життя прекрасне. Подивіться старе відео... Немає відео - відкрийте фотоальбом. Повірте - допоможе!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації