Вхід | Реєстрація

Печалька

Саме таким словом охарактеризував свої враження після перегляду відео з відкриття магазину «АТБ» в Кобеляках редакційний верстальник Ігор. Дійсно, побачене на моніторі комп’ютера не надто налаштовує на оптимістичний лад. Кілька сотень кобелячан одразу після закінчення промови міського голови дружно пішли на штурм магазину. А представники «АТБ», певно, навчені гірким досвідом, завбачливо зняли з петель вхідні двері. Кого ж їм було більше шкода: приватного майна чи людей, котрі могли покалічитись у тисняві? Будемо сподіватись, що саме людей.

Кобелячани штурмували магазин заради подарунка для першої сотні покупців. Його вартість — менше 50 гривень. Заради цього люди були готові ризикувати своїм здоров’ям. Більше того, дехто взяв із собою зовсім маленьких дітей. Печалька, що й говорити.

Ще кілька десятків найбільш «просунутих» прийшли подивитись на це не надто приємне видовище. І зафільмувати його на мобільний телефон чи фотокамери. Цим хліб уже не потрібен, їм більше до вподоби видовище. І це печалька. Причому не менша за вищеназвану.

Що ж, девіз «хліба і видовищ» залишається не менш актуальним, аніж тисячі років тому. На жаль. І відбувається це не лише в не надто заможній Україні. Навіть у благополучній в матеріальному сенсі Америці щороку мільйони людей штурмують супермаркети у дні великих розпродажів. Ніби їм хліба не вистачає.

Узагалі, ажіотаж навколо абсолютно банальної події: відкриття звичайнісінького магазину. Важко пояснити. А якщо порівнювати… То чомусь згадується минуле тисячоліття, радянські часи, демонстрація фільму про війну «Чорна береза». Тоді теж був величезний ажіотаж. А все через те, що у зовсім не шедевральному фільмі ледве не вперше в історії радянського кінематографа показали абсолютно голу жінку. То було небувале видовище.

Зараз нібито й хліба, й голих жінок на екранах вистачає. Вибирай — не хочу. Та все одно, щось примушує людей втрачати людську подобу. І нам цього не змінити. Залишається лише не засуджувати нікого. Печалька.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2013, 10:17 | Кобеляки | Редакційна
1. Федя / 3 лютого 2013, 19:57
«печалька» — 4782 показа в месяц. Теперь понятно откуда такое название статьи. Еще раз печалька.
2. Віктор / 14 лютого 2013, 12:45
Цікаво, а чи у Вас Ігоре єсть бажання, щось змінити? Скажіть відверто, адже великого не має. Навіщо щось змінювати, так вигідно впершу чергу Вам, дже якщо відбудуться зміни на краще, про що Ви будете писати? Адже Вас цікавлять лише сенсаційні нови - це Ваш "хліб". Як Ви відповіли мені 6 років тому: "Мені не цікаво друкувати статті та ваші заклики про недопущення пожеж та надзвичайних ситуацій, цікавіше для мене і для людей коли буде матеріал, що хтось постраждав, та ще із вини рятувальників, машина вчасно не доїхала, або щось в цьому роді..." так, що Вам також потрібне це видовище, за яке Ви отримаєте свій "хліб". Ви неодноразово описуєте, як наші політики не дотримуються своїх обіцянок, а самі, що не такі? Простий приклад в №2 від 11.01.2013 року, Ви оголосити про започаткування дитячої сторінки, яка відтепер стане традиційною і все, пройшов місяць, а традиція "заснула", чи у Вашому розумінні традиційна сторінка - це друкування один раз на рік? Так, це теж традиція. Ви можете сказати, що не має матеріалу, не вірю матеріал у Вас чудовий є, але Він знову для Вас не цікавий, не видовищний і мабуть не принесе "хліба". Отож маємо те що маємо...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації