Вхід | Реєстрація

Позичте, а моє — віддайте

Нижче піде мова про життєву ситуацію, яка нещодавно виникла в Кобеляках.

4 лютого. Районний відділ зв’язку. Як відомо, у цьому місці чимало міських пенсіонерів отримують свою пенсію. Ось і того дня на пошту прийшов непоказний чоловік років семидесяти. Він добросовісно відстояв свою чергу і вже було приготувався отримувати гроші. Та несподівано для себе почув: «Гроші для виплати пенсій ще не надійшли. Прийдете наступного дня». «Як це — наступного? — обурився чоловік. — Я завжди отримував пенсію четвертого. Отримаю і сьогодні. Так і знайте, без грошей я додому не піду!». Працівниця пошти спробувала ще раз умовити нетерплячого пенсіонера почекати, зрозуміти ситуацію і не ремствувати. А той запитав: «Я дзвонив у Пенсійний. Вам відомості передали? Передали! От і віддавайте мої гроші!». Довелось викликати когось із керівництва вузла зв’язку. Умовляння продовжились. Але нічого не допомагало, упертий дядько стояв на своєму. І абсолютно не сприймав пояснень, що на пошті немає грошей. Він заявив: «Он у вас повний ящик грошей. Вам за послуги нанесли. От із них і віддайте мою пенсію». А потім резюмував: «Дівчатка, ви зі мною не сперечайтесь. Я — ветеран. Я заслужив і отримаю своє. Немає грошей? Позичте у когось, а моє — віддайте».

Можна по-різному ставитись до цієї ситуації. Можна покартати впертого дядька, який аж ніяк не хоче розуміти ситуації в державі, у Пенсійному Фонді, у вузлі зв’язку. Адже всім важко, усі переживають кризу, усім не вистачає грошей. Мовляв, нічого ж страшного. Ну не отримав пенсію сьогодні, отримає завтра. Нібито й не можна власні егоїстичні інтереси ставити вище загальнодержавних проблем.

І, навпаки, можна зрозуміти і підтримати активного пенсіонера. Чоловік відпрацював все своє життя. І отримує за це пенсію, яка не дозволяє йому не те, що на старості подорожувати світом, а навіть м’яса досхочу наїстися. І «до лампочки» йому фінансова криза, негативне зовнішньоекономічне сальдо і «пробуксовка» у пенсійній реформі. Понад усе він ставить свій інтерес. При цьому ж не вимагає нічого зайвого і надзвичайного. Віддайте ту нещасну тисячу з гаком гривень.

Це називається здоровим егоїзмом. Це те, чого катастрофічно не вистачає багатьом українцям. Ми соромимось вимагати грошей у своїх боржників, не беремо чеки в магазинах, не перевіряємо документи у всяких ремонтників, будівельників тощо. А потім тихо страждаємо на кухні. А не треба страждати. Немає грошей на пенсії? Нехай позичають. Є в кого. Не можна назвати нормальною державу, у якій комусь не вистачає на хліб, а хтось із жиру біситься, купляючи футбольні клуби та годуючи своїх собак чорною ікрою. Будьте егоїстами, вимагайте своє. А тим, іншим, на ікру в будь-якому разі вистачить.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2013, 09:48 | Кобеляки | Редакційна
1. сіма / 8 лютого 2013, 19:05
Така ситуація з пенсіями буде доти доки в державі буде соціальний популізм. Незважаючи на внески до Пенсійного фонду всі черпають майже одинаково: маючи 40 років безперервного стажу особа одержуе 1200грн пенсії, і безпробудному ледарю, який за свої 60 прожитих років працював 3-5 років держава дає 840 грн. Додайте захмарні пенсії всіляких "заслужених" у кілька десятків тисяч гривень на місяць. Живемо при капіталізмі, а розпреділення як при комунізмі. Робив чи не робив а пенсію мають всі. Настав час карденальних реформ. Людині праці повагу і підтримку не на словах а на ділі
2. Микола Гузченкo / 9 лютого 2013, 00:21
1. сіма пише:
«Така ситуація з пенсіями буде доти доки в державі буде соціальний популізм.»

Хм... А я от знаю одну невеличку європейську державу, в якій усі люди отримують приблизно однакову пенсію - і колишній депутат, і нероба, який ніколи нічого корисного не зробив. І нічого, всім вчасно платять, і ніяких кардЕнальних реформ не проводять. І економіка країни вважається однією з найрозвиненіших у Світі.
3. сіма / 9 лютого 2013, 16:15
denmark-all.ru›index.php/2011-10-24-19-25-33/74- Отут я читав за пенсіонерів у Данії.. Щось не знайшов щоб неробам платили пенсію.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації