Вхід | Реєстрація

Одним наказом сайт не розкрутиш

Часи, коли слова «Інтернет», «сайт», «домен»  і «провайдер» для українців чимось середнім  між нецензурною лайкою та шаманськими заклинаннями давно і безповоротно відійшли в минуле. Зараз вже не лише «просунуті» тінейджери  годинами засивають у мережі. Нині навіть пенсіонери завзято «чатяться», розмовляють по скайпу і користуються іншими можливостями сучасних технологій. Підлітки вже навіть термін придумали для своїх батьків та дідусів з бабусями, котрі займають їх місця біля комп’ютерів. Юнь поблажливо називає старших по віку користувачів «задротами».

Безумовно, повальна інтернизація зачепила не лише персональних користувачів, а й наклала свій відбиток на діяльність державних інституцій. І ось вже зараз важко знайти якусь установу, заклад чи підприємство, які не мали б власного сайту. Вони то його можливо б і з задоволенням і не мали б, але вказівки і накази «зверху» змушують.

Нещодавно кілька кобеляцьких системних адміністраторів спробували оцінити роботу трьох десятків сайтів держустанов та навчальних закладів із тих сотень, що представляють у всесвітній павутині Кобеляцький район. Висновок фахівці зробили одностайний — масовість є, а от якості бракує. Хоча певні зрушення на краще є. Звичайно, у порівнянні із якістю відповідних сайтів двох-трьох-чотирьох річної давності. Спеціалісти держустанов, які опікуються цими питаннями, хоча б не допускають таких відвертих «ляпів» як «поряви корупції». Ці «поряви» кілька років тому довго мозолили очі випадковим відвідувачам сайту Кобеляцької райради. На не дивлячись на покращення рівня оформлення, майже всі офіційні сайти залишаються «мертвими». Їх інформацією ніхто не користуються, а відвідувачі на заходять на них місяцями. Такими ж черепашачими темпами відбувається й оновлення інформації.

Щоправда, є два приємних винятки. Це сайти Кобеляцької міської ради та Ліщинівського психоневрологічного будинку-інтернату. Навряд чи їх розробники та адміни користувались послугами aweb, але свою справу вони виконали на досить пристойному рівні. Ці сайти й оновлюються постійно, і люди на них заходять регулярно.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2013, 08:33 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації