Вхід | Реєстрація

Для того, щоб народити, потрібно купити близько 100 речей

Для того, щоб народити, потрібно купити близько 100 речей

З кожним роком список речей, які потрібно купити майбутній мамі, все більше розширюється. «В совєтські времена ми йшли в родом практично без нічого, з одним тільки пузом, — сміється 45-річна Ніна Тристан, жителька Кобеляк. — Помню, прийшла, мене розділи, розбули, по-моєму даже труси забрали. Видали все больничне і марш в палату». Зараз Ніна по-дружньому посміюється з клопотів своєї тридцятирічної подруги Олени Глусь. Олена знаходиться на п’ятому місяці вагітності і, як кажуть, повним ходом готується до пологів. Це вже не перша дитина, яку народжує жінка, тому самого процесу вона ніскілечки не боїться. Її дещо дратує лише отой безкінечний список речей,  котрі необхідно купити як для себе,так і для майбутньої дитини. «Схоже, що лікарі, складаючи список необхідного, підлаштовуються під асортимент товарів в магазинах. Одних тільки нічних сорочок треба купити дві або три», — розповідає Олена. «Точно, точно — підсміюється її подруга. — Частину врачі напишуть, а остальне ми самі придумаєм. Раніше чоловік по мене приходив із квітами та «конвертом» для дитини. А тепер хоч причіп до машини чіпляй, щоб усе привезти».

Дійсно, сучасне суспільство споживання нав’язало свої стереотипи скрізь і всім. І там, де раніше обходились однією-двома речами, нині їх лік йде на десятки. Крім того, даються взнаки і кардинальні зміни, які відбулися в сфері охорони здоров’я. Якщо раніше держава дійсно брала на себе практично всі витрати по медичному супроводу своїх громадян, то нині це залишилось лише на рівні декларації.

Олена Гнусь разом із подругою порахували, що для підготовки до пологів, їй потрібно купляти близько ста речей. Безумовно, більшість із них — для дитини. Дитячі товари для новонароджених в Кобеляках представлені у досить широкому асортименті. Їх можна купити як в магазинах, так і на розкладках в секонд-хенді. Олена Глусь більшість із необхідного купила саме в «секонді». «Там дешевше і якість товару краща, — пояснює жінка».  Якихось комплексів щодо одягу із «секонд-хенду» у неї вже давно немає. Ніна Тристан подругу підтримує. Каже: «А, згадайте, у совєтських роддомах діток що у нові пелюшки замотували? Там секонд ще той був!»


Автор: Семен ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 лютого 2013, 12:35 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації