Вхід | Реєстрація

СБУ затримала міліціонерів за підозрою у торгівлі зіллям

СБУ затримала міліціонерів за підозрою у торгівлі зіллям

У МВС гучний скандал - у Полтаві бійці СБУ затримали половину особового складу міського відділу по боротьбі з наркотиками (БНОН) за підозрою у виготовленні та збуті декількох видів опію з каннабісом. Мало того: як відрапортував прокурор області Андрій Миронов, серед затриманих «перевертнів» у погонах - головний бноновець міста, який, за версією прокуратури, за рік створив цілу банду торгівців наркотиками (складалася з міліціонерів і колишніх ув'язнених) і сам же очолив її, щоб вона могла успішно орудувати в місті під його «кришуванням».

Як розповіли «Сьогодні» джерела в МВС, першими про банду дізналися оперативники СБУ і почали її «вести», перевіряти сигнал. «Вели їх кілька місяців, робили оперативні закупівлі, з'ясовували, хто ж ватажок. Встановивши всіх - затримали. Трьох міліціонерів пов'язали на робочих місцях, інших - 10 цивільних - за місцем проживання », - сказали нам у відомстві. «Наркотики виготовлялися в гаражі приватного будинку, який був переобладнаний під лабораторію. За попередніми підрахунками, виручка угруповання від продажу наркотиків лише за останні півроку склала близько 1 млн грн.

Заарештованим інкримінують перевищення службових повноважень і виготовлення-збут наркотиків в особливо великих розмірах (загрожує до 12 років в'язниці. - Авт.)», - Уточнили в прес-службі Полтавської облпрокуратури. За словами спікера полтавської міліції Юрія Сулаєва, після цього випадку всіх бноновців області чекають тотальні перевірки.

Як з'ясувала «Сьогодні», за останні пару років в Україні спецслужби разом з бійцями внутрішньої безпеки МВС затримали більше десятка «перевертнів», які погоріли на те, з чим зобов'язані боротися. Найгучнішим (до полтавського випадку) стало затримання бноновців у Святошинському районі столиці. За версією СБУ, керівництво тамтешнього ВБНОНу разом з підлеглими продавало мажорам важкі наркотики, а через кілька хвилин після покупки мажорів затримували і вимагали з них хабар за непритягнення до відповідальності. У деяких випадках хабара нібито були до $10 тис.

А в Миколаївській області міліціонери кажуть, що, напевно, ніколи не забудуть минулорічний випадок з начальником відділу, який боровся з сутенерами, проводив резонансні розкриття, а пізніше сам пішов у цей бізнес: організував бордель, попереджав путан про рейди і отримував непоганий прибуток.

А ось три тижні тому у Вінницькій області місцеві міліціонери, схоже, пішли на рекорд. Прокуратура запідозрила співробітників Тростянецького райвідділу в підробці 41 адмінпротоколу. Через такі дії міліції громадяни були незаконно оштрафовані. Людей звинувачували у виготовленні самогону та розпивання пива в громадських місцях. Міліціонерам загрожує до 10 років в'язниці.


Автор: www.segodnya.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2013, 14:44 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації