Вхід | Реєстрація

Овечі асоціації

Наша країна чимось схожа на казкову ферму. У якій живуть милі, добрі та пухнасті овечки. Але керують на цій фермі чомусь злі, хижі та безжалісні вовки. І до самих сірих — претензій нуль. Вони — вовки. Тому і поводять себе цілком по-вовчому. Їдять ягнят, п’ють кров і стрижуть із покірних овечок шерсть. Це цілком нормально. Але бентежить інше. Серед самих овець знаходяться такі, які охоче допомагають вовкам розправлятися із власними братами і сестрами. При цьому роблять вони це явно не із-за любові до м’яса (усі вівці, як відомо, вегетаріанці), а просто через примітивне почуття страху. І підленьку складову власної сутності. Адже якщо прислужувати вовкам, то тебе, можливо, і не з’їдять. А якщо і з’їдять, то не зараз, а колись — уже після усіх інших.

Вовків якось можна виправдати їх хижацькою сутністю. Але як зрозуміти тих овець, які виправдовують хижаків? Мовляв, їм же ж треба якось жити! Їсти чиєсь м’ясо, пити чиюсь кров. Головне, щоб не мою… Мало того, дивні кучеряві овечки йдуть ще далі. Вони охоче цілими отарами вступають у «Партію вовків». І свято вірять, що ікласті хижаки вже завтра почнуть будувати країну для овець.

Щоправда, знаходяться серед отари деякі паршиві індивіди, які навідріз відмовляються жити з вовками. І переконують своїх одноплемінників у тому, що хижаки здатні лише полювати і вбивати, але аж ніяк не засівати люцерною поля для овечок. Поодинокі вівці-радикали навіть закликають повністю позбутися вовків, наприклад, позакривати їх на невизначений час у одиночні вольєри. І спробувати жити взагалі без хижаків. Але у овечому суспільстві такі ідеї всерйоз не сприймають.

— А хто ж нами тоді буде керувати? — злякано блеють вірні вовкам барани. — Хіба зможе вівця повноцінно замінити вовка? У неї ж ні іклів, ні гострих кігтів! Краще хай будуть хижаки, ніж наступить хаос і анархія! Вівці керують вівцями — це ж сміх!

Варто зауважити, що у милих, але недалекоглядних овечок немає навіть нормальної овечої партії. А якщо якась і з’являється, то в кінці кінців з’ясовується, що її створили ті ж таки кляті вовки. Тільки в овечих шкурах.

Так кучеряві та смиренні овечки і живуть на своїй фермі. Із страхом та заздрістю поглядають на вовків. І тихенько чекають того благословенного часу, коли хижаки втомляться їх їсти і нарешті почнуть видавати кожному повні годівниці люцерни.

Бідні овечки. Шкода їх. Доки вони чекають кращих часів, вовки плодяться. І їх стає все більше і більше. Маленьких вовченят також треба чимось годувати. Найкраще — свіжою ягнятиною…

Ах так, ледь не забув. За два роки дивні, але демократичні овечки обиратимуть нового завфермою. Є думка знову поставити на цю відповідальну посаду старого вовка. Кого ж іще?


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2013, 08:57 | Полтавщина | Редакційна


1. Оригінал / 22 лютого 2013, 11:44
Стаття гарна...Философська і нажаль правдива...про нас..все в Украіні фарс
2. New York / 2 березня 2013, 19:20
У якій живуть милі, добрі та пухнасті овечки.

Милі?! Добрі?! )))
3. Чудо Юдо / 2 березня 2013, 20:59
2. New York пише:
«Милі?! Добрі?! ))) »

А які? Десь бачив злісних і гнівних лохів?:)
4. Майстер / 2 березня 2013, 21:17
2. New York пише:
«У якій живуть милі, добрі та пухнасті овечки.

Милі?! Добрі?! ))) »


Ну це вони на вигляд такі:)))
5. New York / 3 березня 2013, 14:04
3. Чудо Юдо пише:
«А які? Десь бачив злісних і гнівних лохів?:)»

Майже кожного дня.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації