Вхід | Реєстрація

У Опішні влада ігнорує рішення громади про встановлення пам’ятника Т.Г. Шевченку

У Опішні влада ігнорує рішення громади про встановлення пам’ятника Т.Г. Шевченку

9 березня 2013 року в Зіньківська районна організація ВО «Свобода» вшанувала 199 річницю від Дня народження Великого Кобзаря покладанням квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку. На акції виступали перед громадою Народні Депутати від фракції ВО «Свобода» Олег Сиротюк та Юрій Бублик.

«Нація, яка не пам'ятає минулого - не має майбутнього. Тому ми повинні пам'ятати наших видатних українців, шанувати та примножувати пам'ять про них. Тарас Шевченко це перший ідеолог українського націоналізму. Жоден колонізаційний режим українських земель не зміг заперечити Шевченка. Навпаки вони намагались використати його на свою користь – настільки великою була його постать», - у своєму виступі зазначив Народний Депутат «свободівець» Юрій Бублик.

Подібне дійство відбулося й в селищі Опішня, Зіньківського району, де районна організація ВО «Свобода» разом із селищною громадою планує встановити пам’ятник Т. Г. Шевченку саме в парку ім. Леніна, з надією на те що в наближчому майбутньому, пам’ятник Леніну демонтують, а парк назвуть на честь Великого Кобзаря.

В той самий день місцева влада «зігнала людей» на чолі з заступником голови Полтавської ОДА Валерієм Пархоменком на 9:30 і заявила, що пам’ятник Т.Г. Шевченку буде стояти в іншому місці. Місце для пам’ятника, на думку місцевої громади взагалі не підходить для такого Генія як Тарас Шевченко.

Зважаючи на те що пам’ятник, на який збирала гроші уся громада вже виготовлений і готовий до встановлення, влада проігнорувала це рішення. На захід влади були запрошені священники УПЦ Московького патріархату, які освятили місце для «свого» пам’ятника та встановили табличку, що «Згідно наказу Президента України тут буде встановлений пам’ятник Т. Г. Шевченку»

«Це ще раз говорить про зверхнє ставлення влади до громади, вони все ще відчувають себе тут хазяями, але ж ми знаємо що тільки Український народ є господарем на цій землі. Представники окупаційної адміністрації ігнорують рішення селищної громади, в той самий час російською мовою освячують місце для пам’ятника Великого Українського Генія та Пророка. ВО «Свобода» організує ще одні громадські слухання на яких буде прийняте рішення, де громада хоче встановити цей пам’ятник і саме громада вирішить долю пам’ятника Лєніну в селищі Опішня», - заявив Народний Депутат, член фракції ВО «Свобода» у парламенті Олег Сиротюк.


Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 березня 2013, 10:30 | Зіньків | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації