Вхід | Реєстрація

Злодії і шахраї взялись й за автомобільні фари

Злодії і шахраї взялись й за автомобільні фари

Воістину не мають меж людські фантазія та винахідливість. Особливо, якщо мова йде про вигадування нового, нехай і незаконного, але швидкого способу збагачення.

Днями співробітники правоохоронних органів у Полтаві розкрили нетиповий випадок шахрайства. До них звернувся із заявою двадцятирічний юнак, житель обласного центру. Він розповів про те .що деякий час тому інший полтавець нібито попрохав у борг…, що б Ви думали? Автомобільні фари! Так, так, саме фари до автомобіля «Фольксваген» і стали своєрідним «яблуком роздору» у цій незвичайній справі.

Отже, 26-річний житель Полтави взяв у свого 20-річного земляка дані автомобільні прибамбаси і не повернув. Між тим, хороша автомобільна оптика із світлом ксенон зараз коштує тисячі, а інколи десятки тисяч гривень. Саме тому, не дочекавшись повернення позиченого, 20-річний юнак і звернувся до правоохоронців. Він пояснив, що чекав кілька місяців, марно сподіваючись на повернення товару або грошової компенсації. І лише коли остаточно впав у відчай, звернувся до міліціонерів. Хлопець повідомив, що віддав фари землякові добровільно. Саме тому правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками статті 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство).

Якщо провину підозрюваного вдасться довести, йому загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Цікаво, що незаконний бізнес, пов’язаний саме з автомобільними фарами процвітав у Полтаві ще у 90-ті роки минулого століття, коли «Крутими» машинами вважалися ще «вазівські» «дев’ятки»... Запчастини до них були дефіцитом. Тоді група молодиків спеціалізувалась на тому, що вночі розбивала фари на «дев’ятках». А потім винахідливі хлопці або продавали постраждалим нові «очі» до автомобіля, або відновлювали розбиті.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2013, 14:13 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації