Вхід | Реєстрація

СБУ спалили наркотиків на 2.5 мільйони гривень

СБУ спалили наркотиків на 2.5 мільйони гривень

21 березня ц.р. у Полтаві у присутності представників засобів масової інформації за рішенням судів знищено значну кількість наркотичних речовин, серед них марихуана, кокаїн, трамадол. Ці наркотики були вилучені як речові докази у кримінальній справах, розслідуваних Управлінням СБ України в Полтавській області.

У лютому 2011 року Служба безпеки України викрила протиправну діяльність злочинного угрупування, яке налагодило контрабандний канал ввезення із Західної Європи наркотичних засобів з метою їхнього подальшого збуту на території України.

До складу угрупування входили троє мешканців Полтавщини, які протягом грудня 2010 до лютого 2011 року отримували посилки з оргтехнікою, побутовими речами та продуктами харчування, у яких були приховані наркотичні речовини.

Співробітники СБУ у м.Кременчуці затримали усіх учасників злочинної групи одразу після одержання ними чергової партії наркотиків. У посилці з продуктами харчування в банці з-під какао виявлено 50 грамів кокаїну. У ході обшуку помешкання організатора каналу правоохоронці виявили та вилучили майже 4 тисячі пігулок трамадолу, марихуану елітних сортів та високотехнологічне обладнання для її вирощування в нарколабораторії.

Рішенням Комсомольского міського суду Полтавської області усіх учасників злочинного угрупування визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.305, ч.3 ст.307 та ч.3 ст.310 Кримінального кодексу України і призначено покарання у вигляді позбавлення волі від 2 до 5 років з конфіскацією усього належного їм майна.

У іншому випадку наприкінці жовтня 2011 року правоохоронці затримали громадянина Російської Федерації під час спроби контрабандним шляхом переправити з України до сусідньої держави наркотичний засіб – марихуану.
У пункті пропуску «Бачівськ» Сумської митниці у ході огляду автомобіля зловмисника було виявлено приховані від митного контролю шість пакунків з марихуаною, загальною вагою понад два кілограма.

Співробітники СБУ встановили, що 29-річний іноземець орендував приватний будинок у Полтавської області та почав скуповувати наркотичну сировину і готувати її для подальшого переправлення через державний кордон.

Під час проведення обшуків його приватного помешкання правоохоронці виявили та вилучили 34 поліетиленові мішки із 120 кг марихуани, а на території подвір’я було знайдено одинадцять 3-літрових банок, у яких зловмисник «законсервував» 5 кг канабісу.

Вироком Лубенського міжрайонного суду Полтавської області контрабандиста визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.305 (контрабанда наркотичних засобів) Кримінального кодексу України та засуджено до 5 років 1 місяця  позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Приблизна загальна вартість знищених наркотиків за цінами «чорного ринку» становить 2,5 млн. гривень.


Автор: Прес-група УСБУ в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2013, 16:08 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації