Вхід | Реєстрація

В Лубнах працюватиме фотовиставка «Рівні права — рівні можливості»

В Лубнах працюватиме фотовиставка «Рівні права — рівні можливості»

2 квітня  2013  року в приміщенні Лубенського міського центру реабілітації дітей – інвалідів відкрилась фотовиставка  «Рівні – права – рівні можливості». Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» приурочила захід до  Всесвітнього дня поширення інформації про проблему аутизму, аби порушити під час  презентації тему формування толерантності та  запобігання проявів дискримінації.

Сергій Алєксєєнко, представник громадської організації «Твій Світ» говорить: «Проведення фотовиставки має на меті примножити можливості для впровадження нових форм і методів роботи, які слугуватимуть зростанню громадської активності, згуртовуватимуть громаду, розвивати регіональне та міжнародне партнерство.»
Допомагали у проведенні заходу волонтери, студенти Лубенського медичного училища, а партнерами виставки виступили відділ в справах сім'ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради та міський  центр реабілітації дітей – інвалідів.

Зокрема, директор центру Погребняк Оксана зазначила, що подібні заходи дієво привертають увагу до таких цінностей як толерантність, рівноправ’я та людяність. На виставці було  представлено ряд найкращих світлин  молодих художників – професіоналів і аматорів - початківців Полтавщини.  Експозиція має такі розділи, як «Толерантність очима молоді», «Особистості», «Дитячий світ», «Життя як воно є».

Далі, в ході інформаційної частини заходу, працівник Центру  Кривенко Оксана Василівна  докладно  зупинилася на тих моментах, які особливо турбують батьків: як будувати відносини з дитиною, як вплинути на дитину, в які ігри краще грати, куди водити відпочивати, які продукти корисні і що не можна дитині вживати.

Родинам в яких виховується дитина з обмеженими фізичними можливостями організатори побажали  терпіння та наполегливості, віри у вартість і цінність життя кожної дитини у її невід'ємне право були любленою і шанованою як особистість, її потребу любити у відповідь, розвивати та реалізовувати свої здібності та таланти, віри в те, що системна і цілеспрямована робота з дитиною приведе до успіху.

Як відомо, в Полтавській області триває реалізація проекту «Молодіжний дебатний центр «Рада дитячих прав», що підтримується Фінським Фондом Місцевого Співробітництва.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 квітня 2013, 11:28 | Лубни | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації