Вхід | Реєстрація

Завдяки камері відеоспостереження, міліціонери одразу затримали злодія

Завдяки камері відеоспостереження, міліціонери одразу затримали злодія

Задля збереження майна від протиправних посягань правоохоронці Полтавщини неодноразово закликали підприємців регіону, керівників підприємств, установ та організацій встановлювати у належних їм приміщеннях камери відеоспостереження. Їх наявність має велике профілактичне значення, а у разі скоєння правопорушень – відіграє незамінну роль у затриманні зловмисників та поверненні власникам завданих збитків. У цьому на власному досвіді переконався нещодавно підприємець із Київського району міста Полтави.

Невеликий магазинчик, який знаходиться на одній із зупинок громадського транспорту в мікрорайоні Половки, двадцятишестирічний Сергій придбав декілька років тому. Через деякий час, зрозумівши «специфіку» торгівлі у такому людному місці, де не лише протягом робочого дня, але і вночі, знаходиться чимало людей, молодий підприємець вирішив подбати про безпеку свого майна.

«Найбільш надійним і простим способом, як на мене, було встановлення камер відеоспостереження, - розповідає молодий чоловік. – Я не пошкодував грошей, придбав досить якісні камери із режимом нічної зйомки та встановив їх всередині приміщеня».

Довгий час камери, які спеціально повісили на стелі у видному місці, відігравали лише стримуючу роль для нетверезих відвідувачів, які часто поводили себе не досить коректно із продавцями. Однак, коли довелось виконати і своє пряме призначення – технічні засоби також не підвели.

Нещодавно, прийшовши вранці до магазину, Сергій виявив розбитим скло одного із вікон приміщення. Спочатку чоловік подумав про хуліганську витівку, однак, коли зайшов всередину та подивився на вітрини – зрозумів, що це крадіжка та зателефонував до міліції. Поки експерти-криміналісти та слідчі, які прибули на місце події у складі слідчо-оперативної групи, вилучали сліди злочину, дільничні інспектори разом з власником магазину у райвідділку переглядали відео з камер відеоспостереження.

«Коли ми побачили на відео обличчя чоловіка, який вночі проник до магазину та скоїв дану крадіжку, - розповідає старший дільничний інспектор Київського РВ лейтенант міліції Василь Вовк, - то відразу впізнали в ньому особу, 1963 року народження, яка раніше неодноразово притягувалась до кримінальної відповідальності. Цей чоловік загалом відсидів за гратами більше тридцяти років і після останнього покарання вийшов на волю у березні минулого року».

Працівники міліції, звичайно, знали адресу проживання людини з таким кримінальним минулим, тому відразу поїхали на затриманння. Коли дільничні інспектри завітали до зловмисника «у гості», то після нічних справ він ще відпочивав у ліжку. Завдяки такій оперативності, тут же, у квартирі, вдалось вилучити і практично всі речі, які зловмисник викрав із магазину – дороге спиртне та цигарки. Цей факт дуже порадував потерпілого підприємця. «Затримання злодія, - говорить Сергій, - це звичайно важливо. Але для мене, все ж, головне повернення завданих мені збитків. Завдяки камерам відеоспостереження та оперативності міліціонерів їх мені повернули відразу після злочину».

Київським райвідділом міліції відносно зловмисника було розпочате кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана із проникненням у приміщення). Зараз чоловік знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. У недалекому майбутньому він знову повернеться туди, де уже провів більшу частину свого життя: відповідно до Кримінального кодексу України його чекає відповідальність у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.


Автор: Володимир Пасічко, Київський РВ УМВС Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2013, 12:33 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації