Вхід | Реєстрація

Дільничні Чутівщини виявили справжню наркотичну «оранжерею»

Дільничні Чутівщини виявили справжню наркотичну «оранжерею»

Кожній людині в цьому житті дається хоч якийсь вибір, шанс прожити гідно та щасливо. Та, напевно, не всі це розуміють і свідомо стають на хибну дорогу.

Так сталося і з молодим хлопцем, мешканцем маленького села в Чутівському районі. Одного прекрасного дня він прокинувся і зрозумів - жити йому сумно, тому обрав досить специфічне хобі – власноруч вирощувати наркотики. І займався б улюбленою справою й далі, якби нещодавно до його оселі не завітали працівники міліції.

З метою проведення профілактичних заходів, під умовною назвою «Візит», дільничні інспектори міліції Чутівського райвідділу прийшли до будинку 27-річного чоловіка і одразу запідозрили щось неладне. Напевно спрацювала виключно притаманна міліціонерам інтуїція: в очі кинулись якісь незрозумілі згортки, а на подвір’ї дивний кабель для освітлення, який вів у підвальне приміщення.

Дочекавшись ухвали районного суду на обшук, оперативники негайно ж попрямували до села. І, за словами начальника сектору дільничних інспекторів міліції Віталія Харченка, те, що виявили в господарстві чоловіка, здивувало навіть досвідчених правоохоронців.

«В достатньо добре замаскованому підвальному приміщенні (погребі) знаходилась спеціально обладнана кімната для вирощування наркотичних засобів. В ній було майже все для професійного «ботаніка»: металевий посуд різних ємкостей, в яких на той момент вирощувалося 14 рослин коноплі, зверху над ними висіли 2 обігріваючі лампи, поряд добрива для внесення в підготовлений грунт, обігрівач, вентилятор, пристрій для регулювання температури, градусник, щипці, ніж, два підсилювачі електроенергії. Стіни та стеля цієї кімнати оббиті теплоізоляційним матеріалом. Усе це, а також ще знайдені майже 250 грамів вже сухої подрібненої речовини рослинного походження, яку останній зберігав для особистого вживання, було вилучено. Наркотичні речовини направлено для проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру » - говорить Віталій Васильович.

Ситуацію прокоментував і начальник Управління внутрішніх справ України в Полтавській області Едуард Федосов: «Це конкретний факт, який підтверджує, що профілактичний захід під умовною назвою «Візит» дає свої позитивні результати. Дільничні інспектори ретельно вивчають криміногенну обстановку на території свого обслуговування, надають допомогу та інструкції громадянам. І, як бачимо, успішно стають на перешкоді злочинам»

Як з’ясувалося пізніше, хлопець сам ретельно доглядав за рослинами: висівав, культивував, поливав. Важко навіть уявити скільки часу, сил та енергії було затрачено на заняття, яке може зіпсувати життя.

Назріває низка питань: звідки такі глибокі знання наркотичної «агрономії», як давно і взагалі з якою метою йому це потрібно?! І хлопець, не вагаючись та не задумуючись відповів: «Лише для себе, мені часто хочеться розслабитись, хочеться розради. І я ж взагалі не п’ю алкоголю! Просто не думав, що хтось дізнається, і все це знайде»!

Далі, з його слів, стало відомо, що всю потрібну інформацію він знайшов в Інтернеті, у одній із соціальних мереж. Там же замовляв і насіння. Займається цим вже півроку. Мовляв, зацікавило. Така позиція досить дивна, адже зараз він ніде не працює і має ще й власну сім’ю: цивільну дружину та трирічну дитину. Здавалося б, саме вони мають бути для чоловіка щастям і розрадою, але ніяк не наркотики!

Так чи інакше, на даний момент вже відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) і молодому «агроному» може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Та це ще не все. Після надходження результатів експертизи, ймовірно буде відкрите ще одне кримінальне провадження за статтею 310 (Посів або вирощування конопель) та статтею 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

В будь-якому випадку, відповідальності за своє незаконне хобі хлопцю не уникнути. Хочеться вірити, що для багатьох молодих людей цей приклад стане гарним уроком, аби не зіпсувати собі та родині життя.


Автор: Юлія Лещенко, ВЗГ УМВС Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 квітня 2013, 11:36 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації