Вхід | Реєстрація

Директор КВТФ «Полтава» заявила про рейдерське захоплення

Директор і співвласник колективної-виробничої торгівельної фірми «Полтава» Марина Зозуля переконана – відбувається рейдерське захоплення їхньої власності (частина будівлі по вулиці Шевченка, 50).
Про це вона заявила під час прес-конференції в ІА «Новини Полтавщини». Каже, судова тяганина за це приміщення триває вже 5 років. Останнє рішення Вищого господарського суду було прийняте не на її користь. Жінка збирається подавати апеляцію до Верховного суду. Проте інша сторона, в особі помічника народного депутата Володимира Левцуна – пана Назарова, вже розпочала примусове виселення її з займаних приміщень, повідомляють «Новини Полтавщини».
– Це просто крик душі, так би мовити, зверення через пресу ледве не єдиний шанс, – розповіла під час прес-конференції жінка. – У мене другий день намагаються відібрати приміщення, без законних підстав і дотримання відповідних процедур.

«ЧОЛОВІК ПОМЕР У ДЕНЬ, КОЛИ СУДОВА ТЯГАНИНА ПОЧАЛАСЯ»
За словами Марини Вікторівни, у 1996 році КВТФ «Полтава» приватизували частину будинку по вулиці Шевченка. У 2005 році прийшла позивна заява від фізичної особи Лідії Пасько на оскарження приватизації, і це попри те, що строк оскарження давно вийшов. Пані Пасько позивалась до КВТФ «Полтава» як акціонер «Хімпласмаса».
– Мій чоловік знав, хто фактично претендує на приміщення. ДО цього у них із паном Левцуном відбулася розмова на підвищених тонах. У то й же, день коли судова тяганина почалася, він помер – не витримало серце.
У заяві пані Пасько, яка до речі проживала, за словами Марини Вікторівни в Калінінградській області, йшлося про те, що вона зверталася до «Хімпласмасу», щоб у неї купили акції, а їй відповіли: мовляв не можемо, бо у нас КВТФ «Полтава» привласнила будівлю. Коли Людмилу Пасько таки знайшли, виявилось, що жінка про заяву взагалі нічого не знає. Цей судовий процес був закритий, справа навіть не розглядалась. Через деякий час прийшла аналогічна заява, тільки цього разу вже від Тетяни Фроловської. І так судова тяганина триває 5 років.
26 грудня відбулося останнє засідання Київського господарчого суду, яке було призначено так раптово, що на ньому не змогли бути присутніми ні адвокат Марини Зозулі, ні свідки. Було винесено рішення про скасування приватизації і повернення грошей за приміщення нашій фірмі.

«ДОСІ НЕ МОЖУ З’СУВАТИ, ХТО НОВИЙ ГОСПОДАР»
– Але, якщо навіть і так, то про Левцуна взагалі не йшлося. У суботу, 5 грудня, близько полудня до нас прийшов помічник депутата Верховної Ради Назаров. Він сказав «Ви програли! Тепер це все наше! Вимітайтесь». Ми сказали, що навіть постанови суду не отримали. А він сказав, що через три дня прийдуть нас висилять. У вівторок вигнали людей, виламали двері, повішали свої замки, обмотали ланцюгами…Було дуже страшно. З приміщення можна було вийти, але увійти – ні, не впускали, навіть міліцію не впускали. Я зачинилася у себе в кабінеті, викликала міліцію, охорону… – розповідала Марина Зозуля. З приміщення жінку виштовхали. Каже, кричала, кликала міліцію, а «вони стояли на дворі і не реагували».
За словами жінки, у кабінеті залишилися її особисті речі та гроші, речі її співробітників. Люди налякані, кожного дня біля приміщення бої.
– Кожного дня йдемо туди, бо там лишилось майно. Його виносять кудись, пакують. Що мені робить, просто не знаю. Помічі чекать немає звідки. Назаров сказав, що він орендує ці приміщення у нового власника, А хто новий власник - невідомо, – додала пані Марина.
І це все при тому, що ще навіть не минув строк оскарження.

ВОЛОДИМИР ЛЕВЦУН «БІЗНЕСОМ Я НЕ ЗАЙМАЮСЬ»
За коментарем звернулися «Новини Полтавщини» й до вже згадуваного Володимира Левцуна. Він зазначив, що є офіційне рішення Вищого господарського суду, яке набрало чинності з моменту оголошення. За його словами, Марина Зозуля сама захопила у колишніх власників ці приміщення, а зараз їх просто повернули назад. Форма ж виконання судового рішення, зазначив нардеп, може бути різною і не обов’язково за участі судових виконавців. Саме ж «виселення», як він розповів, фіксували на відеокамеру, а члени спеціальної комісії, до якої увійшли і правоохоронні органи, провели перепис майна, щоб уникнути провокацій.
Коментуючи ситуацію, що склалася, Володимир Левцун відкинув звинувачення Марини Зозулі у рейдерстві та підкреслив, що бізнесом не займається.

Автор: www.novagazeta.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2010, 12:07 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації