Вхід | Реєстрація

У Полтаві працівники батальйону патрульної служби міліції затримали грабіжників

«Гарячим» видався недільний вечір 14 квітня для працівників міліції, які забезпечували оперативне реагування на злочини та події у Київському районі міста Полтави. Протягом декількох хвилин оперативному черговому Київського райвідділу міліції надійшли три повідомлення про пограбування.

«Спочатку зателефонувала жінка і повідомила, що двоє невідомих чоловіків відібрали у неї сумку із речами, - розповідає оперативний черговий Київського РВ майор міліції Андрій Помпе. – Я тільки встиг відправити на місце події слідчо-оперативну групу, як надійшов новий телефонний дзвінок. Молодий чоловік повідомив, що, знову таки, двоє молодиків відібрали у нього гаманець з грошима та мобільний». Місця скоєння цих пограбувань знаходились на відстані у декілька сотень метрів, прикмети зловмисників, за словами потерпілих, також співпадали, тож у чергового не було сумнівів – «працювали» одні й ті ж особи.

Орієнтування з прикметами грабіжників були негайно повідомлені усім нарядам, які несли службу по території міста Полтави, у дію був введений оперативний план «Спіраль». Працівники батальйону патрульної служби, які автомобілем патрулювали територію Київського району Полтави, також негайно поспішили на місце скоєння злочинів. «Ми були на місці події менш ніж за хвилину після отримання повідомлення, - розповідає прапорщик міліції Сергій Батюк, інспектор патрульної служби БПС – Поспілкувавшись із потерпілими та ще раз уточнивши прикмети злочинців, ми сіли в авто та поїхали на патрулювання». Через деякий час, проїзжаючи по мікрорайону Половки, патрульні побачили на зупинці громадського транспорту двох молодих людей, зовні дуже схожих на розшукуваних зловмисників. «Як тільки ми зупинили автомобіль, - продовжує прапорщик міліції Сергій Батюк, - вони відразу почали втікати. Я вискочив з автомобіля і почав переслідувати одного із них, який побіг у напрямку будинків. Мій напарник поїхав переслідувати іншого – він побіг у бік траси». Одного із зловмисників патрульні затримали та доставили до райвідділу міліції. Потерпілі відразу впізнали у ньому свого кривдника.

«Так, це саме один із них, - впевнено заявив потерпілий хлопець 1990 року народження, - він із товаришем зустріли мене на вулиці, пригрозивши «що приріжуть» наказали віддати гроші та мобільний телефон. Здоров’я дорожче за будь-які цінності, тому я віддав їм мобільний та гроші, після чого терміново зателефонував у міліцію та повідомив прикмети злочинців». Другому із грабіжників, якому все таки вдалось «накивати п’ятами», довго радіти безкарності також не довелось – уже вранці наступного дня його затримали працівники карного розшуку Київського райвідділу міліції.

Обоє затриманих полтавчан, 1991 та 1990 років народження, раніше до кримінальної відповідальності не притягувались. Повністю зізнавшись у заподіяному, причин, які підштовхнули їх до скоєння злочинів, сформулювати так і не змогли. «Були п’яні, на п’яну голову захотілось легких грошей», - єдина відповідь на запитання слідчих.

За бажання легкого заробітку молодим хлопцям тепер прийдеться серйозно відповідати перед Законом. «Частина 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, скоєний за попередньою змовою групою осіб), за якою розпочате кримінальне провадження, - зазначив заступник начальника слідчого відділу Київського РВ капітан міліції Олег Кропивка, - передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Обоє затриманих зараз знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання, відносно них обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою».

Завдяки оперативним діям працівників полтавської міліції, у грабіжників вдалось вилучити усі речі та гроші, які вони відібрали у потерпілих. Найближчим часом, після проведення необхідних експертиз, вони будуть повернені їх власникам.


Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 квітня 2013, 12:02 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації