Вхід | Реєстрація

У дівчинки замерзли навіть сльози, або хто винен?

Діти з села Вечірки навчаються в Березоворудській школі. Їх вранці забирає автобус о 7.45 від магазину і назад привозить близько 17.00. Нещодавно сталася неприємна ситуація. Надворі було майже 20 градусів морозу і вітер пронизував своїм зимовим подихом навіть дорослого, як говорять: «Така погода, що добрий хазяїн і собаку надвір не вижене». Наші діти від річки Перевод до Вечірок добиралися самотужки, бо автобус не виїхав на вечірківську гору, оскільки було дуже слизько. Він їх висадив біля річки, а сам поїхав на Березову Рудку.
Діти дружно йшли додому, але одна дівчинка першокласниця відстала від гурту, йшла в розтебнутій куртці. Коли вона прийшла додому, мама побачила, що у дівчинки на обличчі позамерзали сльози і вона була холодна, як льодинка. Дівчинка, вхопивши тепла, стала плакати і кричати не своїм голосом. Мама швидко звернулася до фельдшера, той сказав, що у дівчинки дуже сильне переохолодження, щоки й руки посиніли. Дитині надали першу допомогу.
Але виникає питання, де була на той час медсестра, яка супроводжує дітей зі школи і разом з ними йшла додому? Невже вона не бачила цю бідолашну дівчинку? Якщо ні, то навіщо взагалі потрібна шкільна медсестра, коли її немає поряд з дітьми у таких випадках?
Вона й так до обіду працює у Березоворудській лікарській амбулаторії, а на обід іде до школи. Що це за робота така? Звісно, нині не найкращі часи в Україні, люди підробляють, хто як може. Але, не дай, Боже, трапиться випадок, коли комусь із дітей стане зле і терміново потрібна буде допомога медсестри, а вона поки добіжить з амбулаторії до школи, то невідомо, чим це усе може скінчитися.
Тож велике прохання до директора Березоворудської школи та райвідділу освіти звернути увагу на цей випадок з тим, щоб подібне не повторювалося.

Автор: Члени батьківського комітету с. Березова Рудка (www.piryatin-visti.at.ua)


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 січня 2010, 16:54 | Пирятин | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації