Вхід | Реєстрація

У Кобеляках парад Перемоги супроводжував Безсмертний полк

У Кобеляках парад Перемоги супроводжував Безсмертний полк

9 травня в Кобеляках відзначили 68-річницю Перемоги над фашистськими загарбниками. З яскравими букетами квітів та кольоровими кульками на урочистий мітинг в цей день зібралося кілька сотень кобелячан.
В День Перемоги всі вшановують пам'ять загиблих воїнів-визволителів та дякують ветеранам та учасникам бойових дій за мирне і чисте небо над головами та подароване майбутнє.
Про те, що подвиг ветеранів безсмертний, що в історії нашої країни немає більш важливої події, ніж Перемога у Великій Вітчизняній війні, 9 травня говорили і в Кобеляках. Вже зранку всюди можна було побачити святково одягнених жителів нашого міста з квітами. На жаль, серед них було дуже мало ветеранів.
Святкування розпочалося урочистою ходою на чолі з прапороносцем Володимиром Чуйковим до пам’ятника Скорботній матері. Цього року, вперше за всю історію святкування Дня Перемоги в Кобеляках, в колоні можна було побачити Безсмертний полк. Як данина пам’яті про фронтовиків, молоді люди, переодягнені у військову форму несли в своїх руках портрети солдатів, які не повернулися з війни. Молодь тримала в руках більше ста відреставрованих фотознімків з іменами кожного солдата.
Після урочистих вітань, хвилини мовчання та покладання квітів до пам’ятника Скорботній матері всіх присутніх запросили до братських могил. І під музичний супровід духового оркестру та барабанщиць вся колона рушила на міське кладовище.
Там до присутніх звернулися представники влади. Першим до мікрофону підійшов голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич.
— Пройдуть роки, зміняться покоління, але правда про Велику Вітчизняну війну залишиться. А з нею і страшна статистика, яку ми постійно згадуємо в цей день. За підрахунками істориків, близько шістдесяти мільйонів загинули у Великій Вітчизняній війні. Хоча я переконаний, що точну цифру загиблих ніхто ніколи не зможе назвати. І, на жаль, кожен восьмий з тих, хто загинув, українець, — сказав Анатолій Олексійович.
З промовами перед ветеранами виступили і міський голова Олександр Ісип, і голова районної ради ветеранів Григорій Кіян, і районний військовий комісар Сергій Каплатий.
Після промов школярі поіменно згадали всіх визволителів, яких сьогодні уже немає серед нас. На жаль, з кожним роком їхніх імен в книзі Слави стає дедалі більше…
Традиційним атрибутом завершення свята стала солдатська каша та фронтові сто грамів.
Ветеранів всюди вітали, дарували квіти та фотографувались з ними. А вони ледь стримували сльози, чи то радості від квітів, чи то від болю за загиблими побратимами.
А ми вітаємо всіх з Перемогою, та низько вклоняємось нашим ветеранам, які ціною свого життя подарували нам мир та чисте небо. Спасибі Вам!


Автор: Дарія СТАРОСТІНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 травня 2013, 13:35 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації