Вхід | Реєстрація

На сесії презентували книгу, написану колишнім мером

На сесії презентували книгу, написану колишнім мером

24 травня відбулась чергова сесія Кобеляцької міської ради. На ній згадували минуле та говорили про ринкову торгівлю.
Сесійне засідання, уже традиційно, відбулось в п’ятницю, о 15:00 годині. Цього дня до зали прибули 19 із 30 народних обранців. Міський голова запропонував розпочати. Зазвучав Гімн нашого міста. Всі на декілька хвилин піднялися зі своїх місць. По завершенню звучання Гімну всі так само дружно знову зайняли свої місця.
На порядок денний двадцять шостої сесії Кобеляцької міської ради шостого скликання було винесено всього вісім питань, включаючи розділ «Різне». Та перш ніж розпочати, очільник міста Олександр Ісип оголосив, що в сесійній залі присутній колишній міський голова нашого міста Іван Пасько. За його словами, він був мером Кобеляк в період з 1982 по 1984 роки. Та до зали засідань він завітав не випадково. Іван Пасько цього дня презентував присутнім депутатам свою книгу, яка носить назву «Переволочна». Автору надали слово. Він вийшов до трибуни і розповів про свою книгу, яка нещодавно вийшла з друку. За його словами, книга «Переволочна» написана про історію роду автора.
— Думка про те, щоб написати історію свого роду виникла в мене давно. Та тільки в зрілому віці з’явилась можливість у її реалізації, — сказав Іван Павлович. — Справа в тому, що працюючи колись учителем 5-10 класів та вивчаючи з ними краєзнавчий матеріал я звертався до учнів із запитанням: що вони знають про своїх батьків, дідів та прадідів, звідки вони походили та чим займалися. Як правило, відповідь була однакова. Про батьків учні дещо знали, про дідів менше, а про прадідів майже ніхто нічого не знав. Тому в мене і виникла думка написати історію свого роду. Та писав її не для загалу. Насамперед, хотілося зробити ось для своїх дітей та онуків. Та ви також знайдете в ній щось цікаве для себе. Дурного там немає нічого. Лише те, що я хотів би розповісти своїм дітям. А дітям я не побажаю нічого поганого, — розповів автор.
Після короткого знайомства зі змістом книги кожному депутату вручили по її екземпляру.
Далі перейшли до розгляду питань у порядку денному. Депутати слухали про виконання бюджету міста за три місяці, про внесення змін до рішення про бюджет міста та затвердження договорів, укладених міським головою. Насамкінець, перейшли до розділу «Різне». Олександр Бистряков виявив бажання виступити по питанню ринкової торгівлі. Він нагадав, що на минулій сесії було прийняте рішення створити комісію по вирішенню цього питання.
— Тоді комісія була створена і запрацювала вже наступного ж дня, — згадує депутат. — Виникало багато непорозумінь. Та всі люди були в однакових умовах. Тому проблеми ми намагались вирішувати на місці. І можна сказати, що комісія зі своїм завданням впоралась. А що стосується інтересів підприємців, то вони залишилися невдоволеними. Хоча б тому, що орендар підняв плату за торгове місце майже вдвічі. А покращувати умови не збирається. Ні ремонтувати столи всередині ринку, ні асфальтувати тротуари чи будувати новий туалет. І, відповідно, люди знаходяться в непридатних умовах для роботи.
Тому Олександр Бистряков звернувся до своїх колег, аби ті допомогли підприємцям у вирішенні цього питання. На його думку, спершу потрібно написати орендарю ринку листа рекомендаційного характеру з проханням створити належні умови для праці людей. Не меншу увагу потрібно приділити паркуванню на площі Перемоги. Адже сьогодні там, як і раніше, вдень стоять безліч автомобілів в хаотичному порядку.
— Всі ми буваємо в Полтаві і бачимо, яка розмітка для автомобілів є біля великих магазинів та супермаркетів. Потрібно зробити так і на площі Перемоги. Також треба залучити працівників ДАІ, аби вони регулювали там рух. Тільки такими діями ми зможемо навести потихеньку порядок, — каже Бистряков.
Міському голові ці ідея сподобалась і він запропонував решті депутатів її підтримати.
— Давайте до кінця літа зробимо таку розмітку. І думаю, що наші люди і без ДАІ розберуться, як паркувати свої автомобілі, — зазначив очільник міста.
Насамкінець сесійного засідання, коли всі питання були вичерпаними, нинішній міський голова поцікавився в колишнього, чи відрізняється сучасна сесія від тієї, яка була багато років тому.
Та він відповів, що ні. Великої різниці немає. Просто одні люди змінились іншими. Тільки, за його словами, депутатів раніше було більше.
— А явка якою була? — знову запитав з посмішкою Олександр Ісип.
— Та така ж, як і сьогодні. Половина, — відповів Іван Пасько.
Зрештою, міський голова подякував депутатам за роботу та оголосив сесійне засідання закритим. Та через технічні неполадки Гімн Кобеляк ще раз не ввімкнувся.
— Так давайте заспіваємо! — запропонував один з депутатів.
Та його ніхто так і не підтримав. Лише дехто вимовив наостанок: «Ще не вмерла Україна…».


Автор: Дарія СТАРОСТІНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2013, 21:33 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації