Вхід | Реєстрація

Засуджені два молодики, які вчинили розбійний напад на пенсіонера

Засуджені два молодики, які вчинили розбійний напад на пенсіонера

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області засудив двох миргородців (32-х та 30-ти річних молодиків) по ст. 187 ч.3 Кримінального кодексу України за вчинення розбійного нападу - кожного до 7-ми років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Під час відкритого судового засідання було встановлено, що 27 квітня минулого року, близько 17 години, в м.Миргороді до житлового будинку 62-річного пенсіонера увірвалося двоє молодиків «на підпитку» і, наносячи удари по різним частинам тіла та погрожуючи ножем почали вимагати у літнього чоловіка гроші. Коли потерпілий від отриманих ударів знепритомнів, один з нападників, скориставшись подавленою волею власника помешкання, почав шукати гроші в кишенях безпорадного чоловіка. Знайшовши гаманець, в якому було всього лише 400 гривень (частина пенсії, на яку чоловік мав прожити ще цілий місяць) один з нападників на цьому не зупинився, став нишпорити по всіх кімнатах будинку і нічого цінного не знайшовши, забрав старенький мобільний.

Незважаючи на те, що зловмисники своєї вини в суді не визнавали, прокурорам вдалося повністю довести вину підсудних у вчиненні інкримінованих їм злочинних дій.

Суд, обираючи покарання, врахував персональну роль кожного з підсудних, ступінь тяжкості вчинених ними діянь, відверту зухвалість протиправного посягання на особу і чуже майно, відсутність реального розкаяння у вчиненому, а також те, що обоє з нападників раніше вже засуджувались за вчинення умисних корисливих злочинів, в тому числі і насильницького спрямування, що вказувало на стійкість антисоціальних проявів їх поведінки.

З’ясувавши зміст фактичних обставин, у вчиненні яких молодики звинувачувались і, оцінивши зібрані по справі докази, суд вважав за необхідне і достатнє для виправлення миргородців обрати щодо кожного з нападників покарання у виді 7-ми років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке належить їм на праві приватної власності.

Вирок суду набрав законної сили 21 березня 2013 року і наразі засуджені перебувають в місцях позбавлення волі.


Автор: Лариса Петренко, помічник начальника Миргородського МВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 липня 2013, 12:43 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації