Вхід | Реєстрація

На «Березі Свободи» втретє пройшли «Купальські гуляння»

На «Березі Свободи» втретє пройшли «Купальські гуляння»

5-7 липня 2013 року у селі Ковалівка Полтавського району на комунальному пляжі «Берег Свободи» за ініціативи Олександра та Юрія Бубликів та за підтримки Полтавської обласної організації ВО «Свобода», молодіжних організацій «Студентська Свобода» та «Сокіл» відбулося третє всеукраїнське етнографічне свято "Купальські гуляння - 2013". Відвідали захід близько 8 тисяч гостей не лише з Полтавської, а й з інших областей країни.

Триденний фестиваль народних розваг розпочався 5 червня із облаштування наметового містечка. Табір імені Юрія Горліс-Горського був вільний від тютюну, наркотиків і алкоголю.

Основні дійства на «Березі Свободи» відбулися 6 червня. Кожен обирав розваги до смаку. Відвідувачі етнографічного свята мали змогу милуватися концертом пісенних і танцювальних колективів як народних, так і сучасних. Працювало містечко майстрів, де відпочивальники виготовляли різноманітні вироби. Найпопулярнішими розвагами серед дітлахів були катання на поні, боді-арт і конкурси з клоунами. Дорослим припали до душі спортивні «Козацькі розваги». Випробовували свої фізичні сили та міцність духу навіть у японській боротьбі сумо.

«Ми доклали чимало зусиль, щоб відпочинок людей зробити приємним, різноплановим і цікавим. У дусі народних традицій, із поєднанням популярних сучасних розваг, «Купальські гуляння - 2013» відзначали не лише полтавці, а гості з Донецька, Києва, Сум, Харкова, Львова та інших міст. Давні етнографічні обряди стали консолідуючим чинником для людей із різних регіонів. На організацію дійства ми не залучали коштів сільського бюджету, який поготів не має подібного ресурсу, а виходили зі співпраці з підприємцями», – зазначив Ковалівський сільський голова свободівець Олександр Бублик.

Надвечір дівчата прикрасили Мареноньку, а на «Березі Свободи» з’явився Нептун із русалками, які запалили опудало.

«Стихія води та вогню, котрі є центральними на Івана Купала, допоможуть очиститися від усього негативу. Із останнім спалахом опудала присутні позбулися негараздів та нещасть. Плекаємо надію, що дія цих стихій пошириться на всю Україну, на владу, вигнавши нечисть та обіцяючи народу довгоочікувану справедливість», – наголосив народний депутат України свободівець Юрій Бублик.

Вечір розваг продовжила святкова лотерея, де суперпризом стала екскурсія до Верховної Ради України. Далі учасники свята водили хороводи навколо ватри, спостерігали феєрверк і фаєр-шоу. На сцені для присутніх виступали рок-гурт «Пан Коцький», «Трансформер» і «Фліт». Дискотека на «Березі Свободи» тривала до 5 години ранку.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації