Вхід | Реєстрація

Усе в твоїх руках

Кілька днів тому зателефонувала колишня співробітниця «ЕХО». Дівчина зараз живе і працює в Полтаві, але по старій пам’яті регулярно навідується в рідні для неї Кобеляки. Ось і минулого тижня вона приїхала в райцентр і, користуючись сонячною та теплою дниною, разом із чоловіком вирушила до річки. Для відпочинку вони обрали місцину відому в Кобеляках як Фестивальний пляж. Приїхали туди і були неприємно шоковані величезною кількістю сміття. Пластиковий посуд, пакети, пляшки з-під алкогольних напоїв щедро всіяли мальовничий берег Ворскли. «У мене склалося враження, що після свята Івана Купала тут ніхто не прибирав», — розповіла дівчина. Трішки пообурювавшись, вони з чоловіком вирішили прибрати хоча б частину берега. Витягли з багажника мішок і приступили до роботи, та через 10 хвилин зрозуміли, що вдвох не вирішать сміттєву проблему. Мішок миттєво заповнився, а берег чистішим не став. Молоді люди були вже й зневірились у власних зусиллях, вирішили написати статтю про безкультур’я земляків та бездіяльність комунальників. Аж раптом на берег десантувалась інша компанія. Із трьох автомобілів вийшли 15 чоловік. Усі люди середнього віку — 40-50 років. Вони огледілись, і, оцінивши ситуацію, також приступили до очистки берега. Десь узялися гумові рукавиці, мішки і граблі. І вже за півгодини берег став чистим. Про колишнє звалище нагадували лише пару десятків мішків, ущент заповнених відходами.

У принципі, ось так можна вирішити будь-яку проблему. Варто лише надіятись на власні сили і волю Божу. Якщо ж постійно лише скиглити та сподіватись на когось великого і сильного… То так і житимеш у багні.

Навіть у великій політиці, недоступній для розуміння і закритій для більшості, усе в кінцевому рахунку залежить від кожного з нас. Адже раз на кілька років кожен отримує виборчий бюлетень і має вибір. Можна віддати свій голос за того, хто перед голосуванням приїде і прибере на березі, дасть торбу зі згущеним молоком  і гречкою та пообіцяє нагодувати всіх однією хлібиною. А потім дурити себе самого казочкою про те, що цей великий і сильний мільйонер уже не крастиме, бо в нього все є. Так, зрештою, українці і роблять ось уже два десятки років.

Та можна трішки напружити мозок і обрати не «батька», тим більше, що таких у природі не існує, а звичайну людину, хоча б трішки схожу на тебе. Людину, яка не вирішить усе, за всіх і кожного, а дасть можливість вирішувати проблеми самотужки.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 липня 2013, 10:22 | Кобеляки | Редакційна


1. traktorist / 19 липня 2013, 14:09
Авторе, натякни хоч хто ця людина,тому що я її в упор не бачу,хоча мозок напружую аж очі вилазять.Звичайно, може в мене їх просто немає,тих мізків,але є ще 45000000 українців.Так відкрий нам очі,якщо в тебе дар пророка.
2. New York / 19 липня 2013, 19:09
2. traktorist пише:
«Так відкрий нам очі,якщо в тебе дар пророка»

Майстре, ау!
3. Майстер / 20 липня 2013, 14:23
5. New York пише:
«Майстре, ау!»

Я тут. А що я? Я нікого не агітую. Це все Юрій Шевчук.
(с) "Свобода, свобода - так много, так мало..."
4. New York / 20 липня 2013, 22:46
... ты нам рассказала, какого мы рода.

Кстаті, треба й цього діяча концерт відвідати, а то він же теж в категорії тих, кому пора. Не дай боже, звичайно. Але ж час не милує.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації