Вхід | Реєстрація

Яцута Костянтин Захарович – анатом й антрополог з Лохвиці

В томі 10 тієї ж таки знаменитої «Енциклопедії українознавства»  знаходимо відомості й про іншого нашого знаменитого земляка Яцуту Костянтина Захаровича, який  народився у Лохвиці далекого 1876 року, згодом, у 1901 році, закінчив  Петербурзьку військово-медичну академію  і в ній працював в роках 1912-1915 в якості доцента кафедри анатомії. Якийсь час (1907–1911)  наш земляк був у науковому відрядженні за кордоном, згодом став професором  анатомії Петербурзького психо-неврологічного Інституту (1915–1917) та Ростовського Університету, згодом медичного інституту - (1917–1942).  Від 1942 року Костянтин Яцута опинився  на еміґрації , спочатку у Відні, потім - у Мюнхені, був професором університету УНРРА і школи дентистики в Мюнхені (1946–1950). Костянтин Захарович став автором близько 170 праць з різних питань анатомії, антропології, гістології, ембріології та ґіґієни, в тому числі кількох підручників й монографій. Року. Скінчив свій земний шлях уродженець Лохвиці лікар-анатом й антрополог Костянтин Захарович Яцута 60 років тому, у 1953 році.


Автор: Доктор права УВУ(Мюнхен) Олександр Панченко, - адвокат, м.Лохвиця


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 вересня 2013, 10:10 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації