Вхід | Реєстрація

Відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння пожежі на хімічно-небезпечному об’єкті

Відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння пожежі на хімічно-небезпечному об’єкті

625 вересня у смт. Решетилівка на території ПАТ «Решетилівський маслозавод» відбулися тактико - спеціальні навчання на тему «Організація та порядок гасіння пожежі з викидом аміаку на хімічно - небезпечному об'єкті».

Згідно тактичного задуму, внаслідок короткого замикання електромережі, виникла пожежа у компресорній станції. Вогонь швидко розповсюдився, відбулося руйнування технологічного обладнання з небезпечною хімічною речовиною, із пошкодженого трубопроводу стався викид скрапленого аміаку.

Прибувши на місце умовної надзвичайної події, особовий склад караулу 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини провів розвідку, оцінив обстановку, провів евакуацію людей та приступив до ліквідації пожежі. Одночасно з цим, вогнеборці за допомогою пожежного обладнання створили водяну завісу по периметру розливу небезпечно-хімічної речовини для попередження випаровування та розповсюдження аміаку, провели заходи щодо захисту технологічного обладнання від дії факторів пожежі та спільно з робочим персоналом заводу виконали ремонт пошкодженого обладнання.

Під час навчань було відпрацьовано взаємодію особового складу підрозділу з аварійно – відновлювальною бригадою, адміністрацією заводу та спеціалізованими службами району, а також порядок створення та роботу штабу з ліквідації надзвичайної події техногенного характеру.

Такі навчання проводяться з метою тренування особового складу пожежно-рятувальних підрозділів у проведенні розвідки, оцінки обстановки, прийнятті рішень на ведення оперативних дій, визначення необхідної кількості сил та засобів для проведення оперативного розгортання та ліквідації надзвичайних ситуацій.


Автор: У ДСНС України у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2013, 11:15 | Решетилівка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації